Jaja se danas mogu ukrasiti na razne načine, a postoje i veoma zanimljive tehnike za farbanje jaja. Donosimo nekoliko veoma kreativnih i originalnih ideja kako da ofarbate jaja za predstojeći Uskrs, piše Moja Praktika.

Samolepljivi dezen
Danas možete naći pregršt samolepljivih nalepnica koje su odlične za ukrašavanje jaja. Najvažnije je da vodite računa o bojama, a deca neka puste mašti na volju. Fenomenalan efekat možete postići ako je veliki kontrast podloge i boje nalepnice. Praktičan način da ukrasite jaja i neće vam oduzeti mnogo vremena.

Vez
Veoma simpatičan i kreativan način za ukrašavanje. Jaja možete da ofarbate, a potom stavite vez na njih. Ako ih farbate, najpre ih obarite i neka budu tvrdo kuvana. Sa druge strane, nije nužno da ih farbate.

vez.jpg
Promo 

Elegantan dizajn
Ako ste ljubitelj elegancije, postoje i razne ideje za taj način farbanja. Boja ima napretek, a ovde pre svega dolazi do izražaja vaš smisao za estetiku. Najefektnije rešenje donosi crna boja sa zlatnim detaljima, ali to je samo jedna od mnogobrojnih opcija.

crno-zlatno.jpg
Promo 

Linije
Ako želite da vaša jaja ukrastie linijama, biće vam potrebne gumice. Pre nego krenete sa farbanjem jaja, potrebno je da ih skuvate i potom na njih stavite gumice. Možete ih rasporediti u bilo kom pravcu i na razne načine. Tek onda počinjete s farbanjem.

Ukrasi
Jaja nekad nije potrebno uopšte farbati. Dovoljno je da posle kuvanja na njih privežete neki prirodan ukras, list cveta ili grančicu. Ne viđa se često da se ljudi odlučuju za ovaj način, zbog čega je poseban i jedinstven.

urkasi-prirodni.jpg
Promo 

Oblik životinja
Ako imate više vremena, možete od jaja napraviti neke životinje. Ovo će posebno biti zanimljivo najmlađima i zasigurno ćete uživati u tome.

zivotinje-ukrasi.jpg
Promo 

Tufne
Jaja sa tufnama su uvek proveren način za ukrašavanje. Od vas zavisi hoće li tufne biti veće ili manje, oba načina su lepa.

tufne-ukrasi.jpg
Promo 

Čipka
Ako dosad niste znali, čipka može biti veoma efikasna metoda za ukrašavanje jaja. Dovoljno je da iskoristite čipkane čarape, a rezultati će biti fenomenalni, jer sve zavisi od same čipke i njenog dizajna.

Originalne ideje za farbanje jaja
Promo 

Tekst: Promo