Odabir namirnica koje imaju visoku nutritivnu vrednost veoma je važan za rast i razvoj dece, a u tome može da vam pomogne Argeta, koja nudi širok spektar proizvoda koji ne sadrže gluten, pojačivače arome, konzervanse i veštačke boje.

argeta-junior-2022-final-7.jpg
Promo 

Bilo da se odlučite za Original, Koko Krem, Super Tuna ili Krem Tuna namaz, uz Argeta Junior proizvode možete biti sigurni da svojim najdražima obezbeđujete kvalitetan obrok, koji sadrži manje soli i masnoća, a ima visok sadržaj proteina.

Svaki Argeta Junior namaz pravi se od visoko kvalitetnih komada pilećih grudi ili najfinijih fileta žutorepe tune, pa su lako mazivi, blagi i savršenog ukusa.

argeta-junior-2022-final-1.jpg
Promo 

U okviru konkursa koji smo prethodno objavili, na našu adresu stiglo je mnoštvo vaših recepata sa Argeta Junior namazima, a mi smo odabrali pet najboljih koje vam u nastavku predstavljamo.

PUNJENI KROMPIR

SASTOJCI
6 krompira
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 Argeta Junior Original
1 jaje
1 vezica peršuna
maslinovo ulje
morska so
1 čaša kiselog mleka

PRIPREMA

Skuvati krompir u slanoj vodi s nekoliko kapi maslinovog ulja. Kada se ohladi, kašičicom izdubiti „čašicu”, a izvađenu sredinu sačuvati za nadev. Na sitno isečen luk propržiti na ulju. Kada se prohladi, ubaciti Argeta Junior paštetu, iseckan peršun, jaje i izgnječenu sredinu krompira, i posoliti. Tom smesom napuniti izdubljene krompire, poređati ih u nauljen pleh i zapeći oko 15 minuta u rerni na 180 stepeni. Zatim ih izvaditi, preliti kiselim mlekom i vratiti u rernu na još oko 10 minuta.

Nataša Tufegdžić

ŠKOLSKA UŽINA

SASTOJCI

2 tosta
1 Argeta Junior pašteta
1 list zelene salate povrće po želji
kačkavalj

PRIPREMA

Tost obilno premažite Argeta Junior paštetom. Odozgo stavite zelenu salatu, narendano povrće po izboru (rotkvica, šargarepa) i rendani kačkavalj, pa preklopite i pecite nekoliko minuta u tosteru. Sendvič je lep i topao i hladan.

Natalija Naumović

BRZA SALATA

SASTOJCI
2 Argeta Junior Super Tuna
4 jajeta
1 crvena paprika
100 g fete
limunov sok
maslinovo ulje
malo peršuna
so, čili (po želji)
1 lepinja

PRIPREMA

Jaja skuvajte tvrdo, oljuštite ih i iseckajte, pa ih pomešajte sa sirom i Argeta Junior paštetom. Dodajte papriku isečenu na kockice, po ukusu limunov sok i maslinovo ulje, posolite i, po želji, začinite čilijem. Na kraju umešajte nasitno iseckan peršun. Izdubite lepinju da posluži umesto činije i zapecite je u rerni da bude topla i hrskava, pa u njoj poslužite salatu. Jednostavno, brzo, lako, ukusno i – lepo
na oko.

Milena Jovićević

MEDALJONI OD KROMPIRA

SASTOJCI
500 g krompira
1-2 čena belog luka
1 vezica peršuna
1 Argeta Junior Koko Krem
3-5 kašika brašna (ili po potrebi)
so, biber

PRIPREMA

Skuvajte oljušten krompir u slanoj vodi i propasirajte ga kao za pire. Dok je još topao, dodajte iseckane beli luk i peršun, dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Potom umešajte Argeta Junior namaz i dodajte brašno da se sve lepo sjedini. Doterajte ukus solju i biberom. Masa treba da bude meka i da rukama lako oblikujete kuglice, kao za ćuftice. Svaku malo spljoštite, pa ih ispržite na srednjoj
ili jačoj vatri da lepo porumene.

Milja Lukić

DEČJI KLUB SENDVIČI

SASTOJCI

3 kriške tost hleba
1 tvrdo kuvano jaje
1 namaz Argeta Junior Krem Tuna
2 šnite pilećih prsa
2 šnite kačkavalja
2 lista zelene salate
1 paradajz
malo krastavca i crnog luka

PRIPREMA

Jaje, paradajz, krastavac i luk isecite na tanje kriške. Salatu operite i prosušite. Hleb prepržite u tosteru ili na tiganju. Kriške hleba presecite napola, premažite svako parče Argetom Junior, pa odozgo poređajte ostale sastojke: između prva dva parčeta stavite paradajz, krastavac, luk i kačkavalj, a između drugog i trećeg: piletinu, luk, paradajz i jaje. Sendvič blago stisnite i probodite čačkalicom.

Zorana Kovačević