Rad u patronaži podrazumeva da vas porodica pušta u svoj dom, da prisustvujete njihovim najintimnijim i najsrećnijim trenucima. Pored straha kojeg imaju novi roditelji, i patronažne sestre se pitaju da li će biti spremne da odgovore na sve zadatke koji se pred njima nađu i pridobiju vaše poverenje.

“Posao patronažne sestre je veoma odgovoran. Iako prvi susret sa budućim roditeljima imamo u Školi roditeljstva, gde se družimo i upoznajemo sa budućim mamama i tatama, željno smo iščekivane u domovima“, kaže patronažna sestra Branka.

Pored toga što mnoge stvari roditelji nauče u Školama roditeljstva, kada dobiju bebu i prođe prva radost, počinju prvi strahovi, zebnje i velika odgovornost. Zato je važno da patronažne sestre u prvim posetama posebno ohrabre i osnaže nove mame i tate kako bi njihovi mališani bili srećni i zadovoljni.

Lepaisrecna.rs 18. oktobar 2.jpg
Promo 

Roditelji jedva čekaju da ih obiđe patronažna sestra. U posetama novoj porodici, patronažne sestre pokazuju sve što nove mame i tate interesuje oko njihove bebe i ulivaju im sigurnost da oni mogu da obave najlepšu, ali i najzahtevniju ulogu, ulogu roditelja.

Rosa voda već više od jedne decenije pokreće i podržava inicijative i projekte za stvaranje boljeg okruženja kako za mame i bebe tako i za celu porodicu. Uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, tokom prve polovine 2022. godine Rosa je prikupljala 1 dinar od svake 1,5 l boce za podršku patronažne službe i unapređenje rada Škola roditeljstva širom Srbije.

Za roditeljstvo prirodno kao Rosa!