Ovo su samo neke od tema edukativnih radionica u okviru kojih će deca, ali i roditelji i pedagozi imati priliku da nauče kako da koriste digitalne alate i kako da bezbedno budu deo online sveta. Upravo je početak školske godine idealno vreme da najmlađi usvoje nove životne navike i nauče veštine digitalne pismenosti, zato će A1 Srbija od ove jeseni obezbediti besplatne edukacije u 15 osnovnih škola širom Srbije.

Interaktivne radionice u školama će voditi Ana Mirković, psiholog, jedan od osnivača Instituta za digitalne komunikacije i ekspert u obrazovanju u oblasti digitalnih komunikacija. Osim na najmlađe, radionice će biti usmerene i na roditelje i pedagoge kako bi se istakla važnost digitalne komunikacije u porodičnim odnosima, ali i promenama ponašanja koje nam je donela digitalna era. Tema će biti i upotreba društvenih mreža sa ciljem da se podstaknu deca da prepoznaju izazove i da adekvatno na njih odgovore.

Digitalno_nasilje_1.jpeg
Promo 

"Na predavanjima i radionicama želimo da osnažimo roditelje i prosvetne radnike, pre svega korisnim i edukativnim sadržajima, damo im podršku u veoma izazovnim vremenima i motivišemo ih da konstruktivnije i otvorenije razgovaraju sa decom o različitim temama koje spadaju u domen digitalne pismenosti. Kako nam je fokus pre svega na zaštiti dece i mladih, važno je i roditelje informisati o aktuelnim temama kao što su sajberbuling, seksting, izazovi na TikToku", istakla je Ana Mirković.

Osim znanja o bezbednom boravku u virtuelnom svetu A1 je ove jeseni obezbedio i pakete za digitalnu avanturu školaraca: Start tarifu  uz Junior dodatak koji obuhvata neograničen čet za Messenger, Whatsapp i Viber, 2.5GB interneta, kao i 400 min/SMS.

Tekst: Promo