Mercator & Sensa magazin učinili su da vikend iza nas protekne sa puno radosti, lepe energije i harmonije. Niz radionica koje su se održale u Mercator shopping centru, izlagači zdrave i biljne hrane, druženje, zabava i širenje znanja - sve je doprinelo da posetioci odškrinu vrata pozitivnije percepcije života.

Jedinstvo sa prirodom jedan je od bitnih elemenata srećnog i svesnog života, a priroda nam daje izobilje darova koje možemo iskoristiti da bi se osećali i živeli bolje. Posetioci Mercator & Sensa događaja radosti imali su priliku da se upoznaju sa blagodatima proizvodama Hvala kozmetike, Laše prirodne i eko kozmetike i Blossom esencijalnim uljima - priroda u kapljicama, ali i dožive čari ukusa biljne i zdrave hrane kroz Live Vega biljne proizvode, kao i moćne bobice iz Pulp Up-a.

Sensa-Mercator-vikend000014.jpg
Uroš Arsić i Stefan Stojanović 

Sensa-Mercator-vikend000009.jpg
Uroš Arsić i Stefan Stojanović 

Ovaj šoping je bio drugačiji, jer su mnogi posetioci Mercatora naučili kako da vežbaju jogu na stolicima, otpuste stres i kada su na poslu, primene tehnike disanja i učine nešto dobro za svoje telo i duh. Joga instruktorka Maja Milosavljević iz Holističke akademije MAYA pokazala je posetiocima kako da uz pomoć jednostavnih poza mogu da vrate svoje telo u stanje harmonije i apsolutne ravnoteže.

Sensa-Mercator-vikend.jpg
Uroš Arsić i Stefan Stojanović 

Zatvorenih očiju, učesnici radionice Fraktal art birali su boje, crtali fraktale i zavirili u tajne intuicije. Zahvaljujući Ljiljani Nestorović, posetioci su otkrili blagodeti jedinstvenog vida art terapije, naučili nešto novo o sebi i na kreativan način otključali nove misaone obrasce.

Sensa-Mercator-vikend000025.jpg
Uroš Arsić i Stefan Stojanović 

Posebno zanimljiva radionica koja je privukla pažnju posetiocima jeste BEZ VEZ. Mnogi su naučili kako de vezu i kroz ručni rad dožive meditativno stanje, potpuno opuštanje i osveste kako kroz vez mogu da se osnaže fokus i potpuno uživaju u sadašnjem trenutku.

Sensa-Mercator-vikend000034.jpg
Uroš Arsić i Stefan Stojanović 

Zajedno smo maštali, ali i učili da svaka mašta može da se pretvori u stvarnost. Vizualizacija podrazumeva da precizno definišete svoju nameru, a ukoliko joj dodate i kreativnost, motivisaćete sebe i osvestiti da je svaki san nadohvat ruke - samo treba da verujete! Posetioci su vežbali ličnu motivaciju izradom Vision boarda - pravili su svoje mape želja, seckali slike iz časopisa, motivacione i pozitivne poruke i na tabli kreirali lične namere za leto. Naučili su kako da sebe na kreativan način motivišu, ali i da vešto povežu misli, ideja i kreativnu energiju sa svojim namerama.

Sensa-Mercator-vikend000002.jpg
Uroš Arsić i Stefan Stojanović 

Kako bi zadovoljstvo bilo potpuno, posetioci su mogli da uživaju i u nekoliko kulinarskih radionica, predavanjima o zdravoj i biljnoj hrani, blagodetima i moći začina. Jelena Malenović pokazala je koliko je svet začina bogat i da začinske biljke imaju moć da transformišu svako jelo u čaroliju ukusa.

Sensa-Mercator-vikend000031.jpg
Uroš Arsić i Stefan Stojanović 

Kulinrske ideje, trikove i tajne veganske kuhinje otkrila je Dušica Tomić, vlasnica Ahimsa vege kuhinje koja je pokazala da veganska jela mogu biti izuzetno maštovita, bogata ukusom, kao i da biljna ishrana može pružiti telu sjajnu dozu energije i zdravlja.

Sensa-Mercator-vikend000030.jpg
Uroš Arsić i Stefan Stojanović 

Mercator & Sensa oaza sreće podsetila nas je kako da živimo u skladu sa prirodom, u harmoniji sa sobom i osvestimo da je život zaista čaroban izvor sreće. Očekujemo vas na novim druženjima, a do tada čuvamo ovaj vikend u uspomenama i vežbamo sve što smo naučili sa jednim ciljem - da živimo srećno i sa lakoćom, baš onako kako želimo i zaslužujemo.

sensa.png
Uroš Arsić i Stefan Stojanović