Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ORIGINALNE I JEDINSTVENE: Skechers i Mikloš Kiš - patike sa porukama uz umetnost emograma

Autor Jovana Kos

Susret mode, dizajna i umetnosti najbolji je opis saradnje brenda Skechers i proslavljenog mađarskog umetnika Kiš Mikloša, poznatog po unikatnim emogramima.

 DV775507.jpg Izvor: Damir Vujkovic / www.damirvujkovic.photo

Brojne poznate ličnosti i influenseri prisustvovale su juče događaju u beogradskoj Fabrici, gde su imali priliku da im Kiš, u razgovoru sa njima, odredi jedinstveni emogram u vidu bedža, kojim su svoje Skechers UNO patike učinili posebnim i originalnim.

 DV776091.jpg Izvor: Damir Vujkovic / www.damirvujkovic.photo

Oni su zatim prošetali svoje nove, unikatne Skechers UNO patike, oplemenjene jedinstvenim bedžom koji predstavlja viđenje njihove ličnosti iz ugla umetnika Mikloš Kiša.

 DV775932.jpg Izvor: Damir Vujkovic / www.damirvujkovic.photo

Primenjeni umetnik iz Mađarske dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada, a emograme (emocionalne piktograme) uzdigao je na nivo umetnosti. Kroz emotikone, emogrami pokazuju cikličnu promenu u ljudskoj komunikaciji: kako smo od jednostavne komunikacije piktogramima dolazili do sve složenijeg pisanja, da bi se zatim, u doba interneta i digitalizacije, vratili na komunikaciju svedenu na jednostavne piktograme – emotikone. Mikloš Kiš je na kreativan način vratio reči jeziku emocija lišenom teksta, i time ga učinio univerzalnim. 

 DV776201.jpg Izvor: Damir Vujkovic / www.damirvujkovic.photo

Kroz novu UNO kolekciju, Skechers je prepoznao sličan talas u jeziku mode i pokazao da jednostavne, udobne bele patike, koje se uklapaju u sve odevne kombinacije, mogu biti poput umetničkog platna - način da kroz njih prenesete svoju poruku.

 DV775636.jpg Izvor: Damir Vujkovic / www.damirvujkovic.photo

Beograd je, inače, prvi u nizu gradova u kom je predstavljena jedinstvena saradnja Skechers-a sa mađarskim umetnikom. Nakon Srbije, unikatne bele Skechers UNO patike prošateće se i u Zagrebu, Budimpešti i Bukureštu.

Pogledajte

01:04
Skechers i Mikloš Kiš - Umetnost emograma na vašim jedinstvenim patikama
Izvor: Skechers
Izvor: Skechers

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije