Brojne poznate ličnosti i influenseri prisustvovale su juče događaju u beogradskoj Fabrici, gde su imali priliku da im Kiš, u razgovoru sa njima, odredi jedinstveni emogram u vidu bedža, kojim su svoje Skechers UNO patike učinili posebnim i originalnim.

DV776091.jpg
Damir Vujkovic / www.damirvujkovic.photo 

Oni su zatim prošetali svoje nove, unikatne Skechers UNO patike, oplemenjene jedinstvenim bedžom koji predstavlja viđenje njihove ličnosti iz ugla umetnika Mikloš Kiša.

DV775932.jpg
Damir Vujkovic / www.damirvujkovic.photo 

Primenjeni umetnik iz Mađarske dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada, a emograme (emocionalne piktograme) uzdigao je na nivo umetnosti. Kroz emotikone, emogrami pokazuju cikličnu promenu u ljudskoj komunikaciji: kako smo od jednostavne komunikacije piktogramima dolazili do sve složenijeg pisanja, da bi se zatim, u doba interneta i digitalizacije, vratili na komunikaciju svedenu na jednostavne piktograme – emotikone. Mikloš Kiš je na kreativan način vratio reči jeziku emocija lišenom teksta, i time ga učinio univerzalnim. 

DV776201.jpg
Damir Vujkovic / www.damirvujkovic.photo 

Kroz novu UNO kolekciju, Skechers je prepoznao sličan talas u jeziku mode i pokazao da jednostavne, udobne bele patike, koje se uklapaju u sve odevne kombinacije, mogu biti poput umetničkog platna - način da kroz njih prenesete svoju poruku.

DV775636.jpg
Damir Vujkovic / www.damirvujkovic.photo 

Beograd je, inače, prvi u nizu gradova u kom je predstavljena jedinstvena saradnja Skechers-a sa mađarskim umetnikom. Nakon Srbije, unikatne bele Skechers UNO patike prošateće se i u Zagrebu, Budimpešti i Bukureštu.

Skechers i Mikloš Kiš - Umetnost emograma na vašim jedinstvenim patikama Skechers