S glumcem Radivojem Bukvićem razgovarali smo o njegovim utiscima sa snimanja filma „Ključ” i novoj sezoni TV serije „Besa”. Otkrio nam je i kako je pobedio strah i zašto su mu promene obeležile život:

„Da nema crne boje, bela ne bi vredela. U nemanju nečega shvatimo šta znači imati nešto, bilo da je to šaka pirinča bilo zagrljaj voljene osobe. U mom životu promene su bile sigurno nužne i usmerile su moju životnu priču nekim drugim tokom”.

Raša Bukvić
Zorana Jevtić 

Novinarka Milica Prelević razgovarala je s glumicom Mirkom Vasiljević, koju trenutno gledamo u televizijskoj seriji „Junaci našeg doba 2”. Ponosna mama, koja uspešno balansira između posla i privatnog života na relaciji Srbija – Kipar, otkrila nam je kako izgleda njen život sa četvoro dece.

„Kada je reč o broju dece, jedno ili više njih, nije bitno koliko ih imate, jer su ona najveća životna odgovornost i najveće blago”, tvrdi glumica.

Mirka Vasiljević
Boris Krejić 

U ovom broju stručnjaci vam savetuju kako da razvijete emocionalnu inteligenciju na poslu i na koji način da pronađete istinski put do sreće.

Da vas podsetimo, jedan od značajnih datuma u kalendaru javnog zdravlja jeste 20. mart, Dan borbe protiv raka dojke, čijem se obeležavaju pridružuje i naša redakcija.

Prema zvaničnim podacima, u našoj zemlji svake godine od ove opake bolesti oboli 4.600 žena, a umre njih 1.600. Zato je ovo dobra prilika da još jednom ukažemo na važnost periodičnog lekarskog pregleda i samopregleda.

Jednom mesečno na kraju menstrualnog ciklusa, najbolje za vreme tuširanja ili odmah posle njega, dok vam je koža još meka, proverite da li su vam se pojavile neke promene na grudima. Svejedno da li ćete to obaviti stojeći, sedeći ili ležeći, u svakom slučaju neće vam oduzeti više od minut-dva. Jer, rano otkrivena bolest mnogo lakše se pobeđuje.

Tim „Lepa&Srećna”