U petak, 19. novembra u UK Parobrod će u 19h biti održana tribina “Hajde da pričamo o…”, a govoriće se o Kosti Bunuševcu.

Slikar, crtač, dizajner, performer i promoter dobrih vibracija, Kosta Bunuševac je preminuo 8. septembra a ova tribina je, kažu organizatori da ispravimo to što ga nismo ispratili kako dolikuje. Bunuševac je bio centar svih, ne samo andergraund okupljanja vertikalnog Beograda sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Mag i urbani samuraj, idol koji je ostao i bez prethodnika i sledbenika. Kao neki ikonopisac i majstor elitnog i estetskog. Nismo ga ispratili kako dolikuje. Kako ćemo ga se sećati i po čemu ćemo ga pamtiti? O tome govore Ivana Vujić, rediteljka i Kostina bliska saradnica, Kostin sin ujedno i slikar Andrej Bunuševac, slikari i Kostini prijatelji Dragan Zdravković i Saša Pančić, a svojim fotografskim okom sve to promatra Vukica Mikača. Autor i moderator tribine je Aleksandar Đuričić.

Kosta Bunuševac bio je pionir multimedijalnog pristupa umetnosti u Jugoslaviji, ali i akter u nekim od najznačajnih filmova iz osamdesetih godina 20. veka.

tribina o kosti bunusevcu parobrod.jpg
Promo