Na današnji dan pre godinu dana lansirana je Kurir televizija! Time je kompanija Adria Media Group stvorila jedinstvenu medijsku platformu sa četiri kanala komunikacije: štampanim izdanjem, veb-sajtom, društvenim mrežama i televizijom, sa istom uređivačkom politikom. Dnevni list Kurir jedan je od najuticajnijih medija u Srbiji punih 18 godina, sajt Kurir.rs se, po čitanosti, nalazi u samom vrhu među veb-portalima, a gledanost Kurir televizije iz meseca u mesec raste.

Kurir se po svom karakteru od postanka razlikuje od drugih. Prepoznatljiv je po aktuelnim temama, brzim i tačnim vestima i informacijama sa lica mesta. Sadržaj koji postoji u novinama, dostupan je i na sajtu, televiziji i društvenim mrežama, s tim što se prilagođava za svaku platformu.

Redakcija Kurir
Promo 

Redakciju Kurira čini veliki tim ljudi, iskusnih profesionalaca, koje vode Aleksandar Đondović i Branislava Majdarević, uz Rajka Nedića, Sonju Lakić i Mladena Radulovića.

Kada je reč o televiziji, na čelu informativnog programa je Zoran Mihajlović, a urednica zabavnog programa je Bojana Kesić. Oboje ističu da je uspeh rezultat timskog rada i da su ponosni na postignuto.

„Nije bilo lako okupiti kvalitetan tim, napraviti program koji je drugačiji od sadržaja koji se nudi na ostalim televizijama, ali imali smo jasnu viziju koju smo sledili i zahvaljujući tome smo postavili odličan temelj, koji ćemo sada iz godine u godinu da nadograđujemo. Krupnim koracima ulazimo u drugu godinu i verujemo da će gledaoci tek uživati u raznovrsnom sadržaju Kurir televizije uz koji će moći da se informišu, nešto nauče, ali i razonode,“ izjavila je Bojana Kesić. 

Zoran Mihajlović ističe da je veličina i snaga sistema Adria Media Group vetar u leđa Kurir televiziji te da je jako važna saradnja između redakcija. „Izveštavamo s važnih domaćih i svetskih događaja, uvek imamo relevantne sagovornike, postavljamo pitanja i otvaramo teme. Trudimo se i sasvim sigurno uspevamo da budemo tačni, koncizni, objektivni i da imamo pravu meru informacija, koje plasiramo na način koji je razumljiv svima. Svi planovi koje smo zacrtali pre početka emitovanja programa ispunjeni su u daleko kraćem roku od postavljenih. Konstantno radimo na usavršavanju koncepta svih naših emisija, a sudeći po permanentnom rastu gledanosti, publika prepoznaje kvalitet. Čestitam celoj redakciji Kurira na dobroj gledanosti i na kvalitetu sadržaja,“ zaključio je Mihajlović. 

Među ljudima koji su zaslužni za uspehe Kurir televizije jeste svakako i Ivan Kleut, direktor spoljnih produkcija. „Kako bismo opravdali stečeno poverenje gledalaca, uveliko pripremamo još sadržajniji i bogatiji program - od kultnih preko novih, premijernih serija i formata koje do sada niste gledali, kojima želimo da okupimo raznovrsnu publiku. Rastemo u pravu porodičnu televiziju,“ zaključio je Kleut.

U samo godinu dana, Kurir televizija je uspela da se izdvoji od drugih i pozicionira među najgledanije kablovske programe u zemlji. To je veliki uspeh, ali iza njega stoji ozbiljan rad i posvećenost tima od preko 130 ljudi.  „Zahvaljujući velikom broju originalnih formata, navikli smo gledaoce na raznovrsnost, a sada već znaju da uvek među prvima imaju informacije sa najvažnijih događaja i od relevantnih sagovornika. Za nas ne postoje tabu teme, postavljamo pitanja i tragamo za odgovorima,  izveštavali smo i kada je to bilo rizično, a do sada smo ugostili gotovo sve javne ličnosti u našoj zemlji. Posebno smo ponosni na sjajan tim mladih i talentovanih voditelja i reportera, koji su u ovih godinu dana stasali u prave profesionalce. Ako se, uz sve navedeno, uzme u obzir da koristimo najsavremeniju NDI tehnologiju, sa najkompleksnijim grafičkim sistemom u čitavom regionu, jasno je da su nam gledaoci i njihovo korisničko iskustvo prioritet, a konstantan rast gledanosti za nas je potvrda uspeha,“ zaključuju u Kurir televiziji.

kurir televizija prvi rodjendan
Promo 

Kurir televizija je uspela da napravi sadržaj po meri gledalaca i to prvenstveno zahvaljujući velikom broju originalnih tv formata. U informativnom segmentu izdvajaju se Brze vesti, Centralni i Večernji dnevnik, Usijanje dana, Usijanje i Crna hronika, a u zabavnom: Redakcija, Puls Srbije, Majke i snajke, Mozaik, Kontrashow i Sceniranje.

Na teritoriji Srbije Kurir televizija je dostupna kod operatera Telekom Srbija na IRIS tv platformi, Supernova, Arena Cloud, Pošta NET, Orion telekomu, Sat-Traktu, BeotelNet, kao i u okviru ponude m:tel-a u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i platforme MTEL Global u dijaspori. Pored toga, možete da je pratite i na sajtu kurir.rs.