Beograd, 25. jun 2021 – ZdravoKlopajmo kuvar objedinio je recepte prikupljene u saradnji sa roditeljima, profesorima, učenicima, poznatim ličnostima, profesionalnim kuvarima, a predstavlja zbirku od 38 jednostavnih rešenja za pripremu svakodnevnih zdravih i ukusnih obroka za celu porodicu. Kuvar je dostupan za čitanje i preuzimanje na sajtu nestle.rs.

Zbirka recepata nastala je u saradnji sa roditeljima i nastavnicima širom Srbije, koji su se priključili pozivu kompanije Nestlé da zajedničkim snagama kreiraju kuvar - izvor svakodnevne inspiracije za pripremu najukusnije i najzdravije hrane, pretežno za najmlađe članove porodica. Pored velikog broja građana, inicijativi su se priključili poznati kuvar Slobodan Radeta i influenseri Strahinja Ćalović - Tatin Dnevnik, Aleksandra Đorđević - Big Mama i Tata i Mama Todora i Petre, koji su dali svoj doprinos otkrivši recepte omiljenih jela njihovih mališana.

„Svoje recepte poslalo nam je više od 150 roditelja, a odabrali smo najbolje i najkreativnije koji su se i našli u ZdravoKlopajmo kuvaru. Dobra vest je da među potrošačima primećujemo rast trenda pripremanja obroka kod kuće, u koji su sve više uključena deca, jer je to proveren način da mališani usvoje zdrave navike kada je ishrana u pitanju. Nestlé već deceniju sprovodi edukativni program ZdravoRastimo u školama širom Srbije, kroz koji je do sada prošlo više od 100.000 đaka, a knjiga recepata i nedavno održani Nestlé Sportski dani deo su ove velike i važne inicijative“, rekla je mag. nutr. Koraljka Novina Brkić, regionalni nutricionista Nestlé Adriatic.

Pravilna ishrana jedan je od najvažnijih faktora u razvoju dece. Zbog činjenice da su roditelji usled sve većeg broja obaveza sprečeni da se posvete pripremi kvalitetnih obroka, Nestlé je želeo da im obezbedi svakodnevnu inspiraciju i pomoć pri osmišljavanju novih jela. ZdravoKlopajmo kuvar predstavlja bazu kulinarske kreativnosti i dobrih ukusa, uz koje će deca, ali i čitave porodice uživati.

Zdravo klopajmo kuvar
Promo