Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POGLEDAJTE U NEBO I POŽELITE ŽELJU: večeras potražite zvezdu padalicu, evo do kad traje meteorska kiša

  Izvor: Shutterstock

Kao i svakog avgusta, i u 2020. godini doživećemo meteorski pljusak Perseida, vrhunac kiše zvezde padalica dostižemo u utorak 11. avgusta do četvrtka 13. avgusta.

Kišu meteora najbolje ćete videti na severnoj hemisferi, a možete ih posmatrati svako veče u naredna tri dana - tada postoji najveća šansa da ugledate zvezdu padalicu, piše Lovesensa.

Kada kiša zvezda padalica doživi svoj vrhunac, imaćete priliku da vidite više od 60 meteora na sat. Najbolje je da posmatrate nebo oko 23 časa, naročito kada je vedro, a oni koji duže ostaju budni, nakon ponoći broj zvezda padalica će porasti. Prosečna brzina meteora je oko 59 km/s, tako da oni brzo nestaju.

Kada meteori lete kroz visoke slojeve Zemljine atmosfere, oni svetle i ostavljaju trag iza sebe. Perseidsku kišu meteora karakterišu vrlo svetli bleskovi, pa je ova kiša meteora najvidljivija.

Najbolje je da posmatrate kišu Perseida 11, 12. i 13. avgusta od ponoći do zore.

Pronađite mesto sa pogledom na otvoreno nebo, opustite se i uživajte u zvezdanom spektaklu, sami ili u društvu.

Veruje se da viđenje zvezde padalice nagoveštava novi početak, dobre promene i svetlost koja nas podseća da razmislimo o ostvarenjima o kojima naše srce već duže vreme mašta.

Svaka zvezda padalica simbolizuje jednu želju. Zato verujte u čuda, uhvatite pogledom svoju zvezdu padalicu i zamislite veliku želju, istinski od srca.

Izvor: Lovesensa

Povezane vesti

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije