"Brzinom kojom se bolnice danas pune, u Beogradu više neće biti mesta za obolele od korona virusa", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se građanima u direktnom prenosu preko RTS sa konferencije za medije koja je održana u zgradi Predsedništva 7. jula 2020. godine u 18h.

"Danas je od početka pandemije za nas svakako najteži dan", rekao je Vučić. "Danas imamo 13 preminulih, a već u ovom trenutku je i više od 120 pacijenata na respiratorima!"

"Od sutra je zabranjeno svako javno okupljanje na više od pet ljudi, a od petka počinje dugačak policijski čas u Beogradu. Razume se, ostavićemo prostor za vlasnike kućnih ljubimaca da izlaze, za majke sa decom i penzionere", rekao je Vučić.

"Na dnevnom nivou trošimo milione evra na zdravlje ljudi", rekao je Vučić. "Ono što moramo da izbegnemo to je sudar korona virusa i gripa i zato ćemo ubrzano početi da nabavljamo vakcinu protiv gripa. Biće obavezna vakcinacija protiv gripa za sve hronične bolesnike, za pripadnike vojske i policije, za sve šalterske službenike državnih organa, zdravstvene radnike kao i decu od 3 do 12 godina", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, počinje ubrzana gradnja dve velike bolnice namenjene prihvatu obolelih od COVID-19 - jedna u Beogradu, u Batajnici a druga u Kruševcu.

Takođe, Srbija će nabaviti i deset modernih mobilnih bolnica koje će moći da se po potrebi brzo premeštaju u Srbiji. 

Izvor: Lepa&Srećna