U Republici Srbiji je do 8 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 118 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 39 osoba od kojih je 15 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus.

Od petnaest potvrđenih slučajeva od poslednjeg izveštaja, njih pet je hospitalizovano, ali bez komplikacija, dobrog opšteg stanja, dok njih deset ima lakšu kliničku sliku i nalaze se u kućnim uslovima. 

Do 8 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 545 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od danas u Beogradu u periodu od 20 časova do 5 sati ujutru, kada važi zabrana kretanja za sve građane, biti ukinut javni prevoz.

 – Zabrana kretanja za sve građane uvedena je pre tri dana, ali tokom poslednja dva dana nismo ukidali prevoz posle 20 sati kako bismo omogućili poslodavcima koji imaju treću smenu da se organizuju i kako iznenada ne bi ostali bez radnika.

Tokom jučerašnjeg dana imali smo sastanke sa Privrednom komorom Srbije i dogovoreno je da se poslodavcima preporuči da treću smenu organizuju u skladu sa zabranom kretanja. Grad Beograd je spreman da u dogovoru sa poslodavcima organizuje direktan prevoz za radnike – rekao je Vesić.

Na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama koje saobraćaju u okviru javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, od 20. marta, od 9 do 15 sati, izvršiće se redukcija polazaka, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U odnosu na red vožnje koji je bio na snazi 19. marta, od danas, posle 9 sati, svakog drugog polaska neće biti.

Takođe, svi polasci na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama od 20 do 5 časova se ukidaju.

Izvor: Lepa & Srećna