Na samom početku kineske Nove godine koja je svečano dočekana u Beogradu svetlosnim instalacijama na Kalemegdanu, stiže još jedan izvanredan kulturni događaj - solo recital na klavijaturama koji izvodi Jiting Vang, iz serije koncerata kulturne srpsko-kineske inicijative: Jedan pojas - jedan put pod pokroviteljstvom GIPAC, muzičke organizacija iz Bostona (SAD).

Jiting Vang je dvanaestogodišnjakinja, virtuoz na klavijaturama imaće premijerni solo koncert u sredu, 20. februara u 20 časova u Eđšeg Kulturnoj stanici u Novom Sadu i u četvrtak, 21. februara 2019. u 18 časova u Muzičkoj galeriji Zadužbine I.M. Kolarca.

Muzikalnost, veština i poseban temperament krase ovu mladu umetnicu kineskog porekla koja se školuje na GIPAC akademiji u Bostonu. Do sad je nastupala u Atini, Dubaiu, Beogradu, Islandu, SAD-u i Kini.
Posebno se ističe veštinom sviranja na 3 klavijature kompozicija brzog ritma koje zahtevaju izuzetnu sinhronizaciju rada nogu i prstiju. Na repertoaru je savremena muzika Kine, Južne i Severne Amerike i Balkana.

Kao poseban novogodišnji poklon za sve: ulaz je slobodan!

Izvor: Lepa&Srećna