Veseo dan za pamćenje kreće u 10 časova ujutru, kada počinje Sava Port Global Fest, manifestacija na kojoj će zemlje učesnice predstaviti svoje tradicionalne suvenire, hranu, nošnje i razne ručne radove. Uživajte u igri, pesmi i dobrom raspoloženju dok upoznajete tradiciju i kulturu Pakistana, Tunisa, Indonezije, Ukrajine i drugih zemalja, sve do 16:30 časova! Od 17 časova, zemlje učesnice će se predstaviti kroz svoje igre, pesme, muziku i poeziju, a program će zatvoriti poznata muzička grupa „Legende“, koncertom koji je planiran za 21 čas.

Za sve ljubitelje biciklizma i zagovornike aktivnog načina života, u 11 časova počinje trinaesti „Bike fest“, koji će na Sava Promenadi u okviru međunarodnog projekta „Bike for Europe“ okupiti bicikliste koji na putu od Soluna do Beča prolaze i kroz srpsku prestonicu. Cilj karavana, kojim se obeležava početak Evropske nedelje sporta 23. septembra, je promovisanje sportskog života i jačanje svesti o značaju vožnje bicikla.

Pročitajte jošMIŠEL DALBERTO I ŽAN POL GASPARIAN NASTUPAJU U BEOGRADU: čuveni francuski pijanisti otvaraju ArtLink festival manifestacijom “Noć klavira” na Kolarcu

Omiljeni dvotočkaši su tema i treće manifestacije – ali oni motorizovani! U saradnji sa Moto Platz-om i Mini klubom, Društvo starosedelaca i ljubitelja Savamala od 18 časova organizuje „Savamalu na dva točka“, izložbu custom motora - unikatnih i autentičnih remek dela na točkovima. Motocikli će biti predstavljeni u delu Sava Promenade kod murala, a atmosferu će upotpuniti i nastupi muzičara. 

Popodne će biti posvećeno najmlađim Beograđanima i njihovim gostima, koji će, koristeći preostale letnje dane, imati priliku da se na drugom velikom BrainOBrain dečijem festivalu zabavljaju sa svojim vršnjacima, učestvuju u kreativnim radionicama i uživaju u sportskim animacijama i nastupima kulturno-umetničkih društava, kao i hora Dečjeg kulturnog centra Beograd. U periodu od 16 do 22 časa, Sava Promenada biće pozornica za nastupe mađioničara, pozorišnih glumaca, klovnova i animatora, te maskota kao što su Patrolne šape, Maša i medved i Diznijevi junaci.

Jedan od počasnih gostiju festivala biće naša proslavljena glumica Branka Veselinović, a prisutan će biti i mladi dečiji glumac Petar Novićević. Program će zatvoriti spektakularni vatromet, koji će doneti osmeh na lice kako najmlađima, tako i njihovim roditeljima.

Izvor:Lepa i Srećna