Kejt Midlton jedna je od dama koju paparaci prate najviše na svetu. Kako se ona ponašala kada je njena veza sa princem Vilijamom bila prekinuta?

Njihova priča na prvi pogled deluje kao ona iz bajke. Kejt Midlton i princ Vilijam upoznali su se tokom studija na prestižnom Univerzitetu Sen Endrus. On je bio tiha patnja svih studentkinja, a ona nije ni maštala da će se on zainteresovati upravo za nju.

Ljubav između njih dvoje je ipak planula i trajala godinama, a svet je s nestrpljenjem čekao novi korak u vezi.

Zime 2006, nakon četiri godine veze, Kejt i Vilijam su raskinuli. Mladi princ okrenuo se porodici i kraljevskim obavezama koje ga nikada nisu zaobilazile jer je drugi u redu za nasledstvo krune svoje bake, kraljice Elizabete II. Za to vreme Kejt je prolazila kroz bolan period.

Iako su raskinuli, tada bivši par još uvek je bio u kontaktu. Dogovarali su čak zajedničku proslavu Nove godine. Princ je na to pristao, ali nakon nekog vremena odlučio je da ipak odbije taj poziv kako bi u to vreme bio sa svojom porodicom i bakom u Sandringamu, na tradicionalnom porodičnom okupljanju.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta!

PageBreak

Za Kejt je život u Engleskoj u to vreme uz medije i paparace koji su je pratili u stopu bio vrlo težak. Zbog toga je u jednom trenutku odlučila da napusti zemlju. S majkom i najbližim prijateljicama uputila se u Irsku, u kojoj je provela neko vreme kako bi došla sebi i nakratko zaboravila na ljubavne probleme.

Ženska grupica otputovala je privatnim avionom u Dablin, a navodno im se tada pridružila i irska muzičarka Gema Bilington. Pretpostavlja se da se putovanje zbilo u martu 2007. godine.

Samo tri meseca nakon toga Vilijam i Kejt su se pomirili i ponovo bili zajedno. Nekoliko godina kasnije princ je zaprosio svoju dugogodišnju partnerku, a tada su u prvom zajedničkom intervjuu iskreno progovorili o svojim trzavicama iz prošlosti.

'Da budem iskren, oboje smo bili jako mladi, na fakultetu, i još smo se uvek tražili', rekao je princ Vilijam, a vojvotkinja Kejt je dodala: 'Iako sam tada bila jako nesrećna, to me učinilo snažnijom osobom. Spoznaš neke stvari o sebi koje do tada nisi shvatao.'

Tekst: Nikolina Belošević 

Izvor: Tportal