Britanski The Guardian uvrstio je Beograd  na listu od 10 najboljih alternativnih gradova ya city break, piše Lepa & srećna. Naš glavni grad našao se na ovoj listi, jer, kako piše list, jedan je od najisplativijih mesta jer za dva noćenja treba izdvojiti 149 funti (uključujući smeštaj, hranu, piće, razgledanje i avionsku kartu). To je za 12 odsto jeftnije nego u Krakovu.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE BLAGO ISTOČNE SRBIJE: bistro jezero, palata iz rimskog doba, mistične pećine i kameni mostovi koje morate obići

Kako kažu, Beograd možda nije najlepši grad u Evropi, ali ima zadivljujuće ušće Save u Dunav, brojne arhitektonske dragulje, impresivne spomenike i najbolji noćni život na Balkanu. Ovog leta otvoren je renovirani Narodni muzej koji je 15 godina bio nedostupan posetiocima. U njemu se mogu videti vredni artefakti od paleolitskog doba do srpske umetnosti 20.veka. List takođe pominje i renovirani Muzej savremene umetnosti koji takođe treba posetiti.

Poseban akcenat stavljen je na Adu Ciganliju, takozvano Beogradsko more gde se tokom leta na uređenim peščanim plažama rashlađuju beograđani i njegovi gosti.

PROČITAJTE JOŠ: Seoski turizam: pečurke i džipovi

Autor članka preporučuje i Zemun, kao posebnu celinu grada koja je nekad pripadala Austro- Ugarskoj, a onima koji su željni provoda odlazak u klubove u Cetinjskoj ulici.

Priredila: V.O.

Izvor: Lepa & Srećna