Sporo kuvana goveđa rebra i slatko-kisela hrskava svinjetina bili su, na meniju na radnom ručku američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una, koji se održao 11. juna 2018, tokom istorijskog samita dvojice lidera u Singapuru. Jelovnik ovog ručka je kombinacija istočne i zapadne kuhinje.

PROČITAJTE JOŠ: TRAMP PROGOVORIO NAKON OPTUŽBE DA IMA VIŠAK KILOGRAMA: evo zašto američki predsednik nikada neće otići u teretanu (FOTO)

Na meniju, koji je objavila Bela kuća, Tramp i Kim mogli su da uživaju u mnogobrojnim predjelima, među kojima su bili koktel od škampi i salata od avokada, salata od zelenog manga sa prelivom od limete i meda i svežom hobotnicom, kao i korejsko jelo s punjenim krastavcem.

PROČITAJTE JOŠ: OTKRIVENA TAJNA MELANIJE TRAMP: evo zašto žena Donalda Trampa nikad ne uvlači ruke u rukave kaputa

Glavna jela uključuju sporo kuvana goveđa rebra, poslužena uz sečeni krompir zapečen u mleku i bareni brokoli, slatko-kiselu hrskavu svinjenitu i prženi pirinač sa ljutim sosom, kao i korejsko jelo - dinstani bakalar na soji sa rotkivcama i povrćem iz Azije.

Za dezert, lideri dve zemlje i članovi njihovih delegacija mogli su da biraju između kolača od crne čokolade, sladoleda od vanile sa prelivom od višnje i kremom punjenog brioša.

Izvor: Kurir.rs/ Tanjug