Zvanično najbolji festival Evrope EXIT održava se od 12. do 15. jula 2018. godine na već svetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi, kada će ugostiti neke od najtraženijih zvezda današnjice i posetioce iz više od 70 zemalja širom sveta! 

Festival koji je već godinama u vrhu svih lista najboljih evropskih, ali i svetskih muzičkih dešavanja, dobro je poznat po nastupima vrhunskih muzičara i veterana muzičke scene na glavnoj bini, izlascima sunca na kolosalnoj „mts dens areni” i raznovrsnim muzičkim programom na 40 muzičkih bina i zona širom tvrđave. I ove godine EXIT dovodi hitmejkere, muzičke ikone, alternativne heroine, elektronske gladijatorke i Amazonke, koji će se pobrinuti za najbolju žurku ovog leta. 

Celokupan program može se videti na zvaničnom sajtu festivala www.exitfest.org.

EXIT je jedan od retkih muzičkih festivala koji je izrastao iz pokreta za slobodu i koji od svog osnivanja ima snažnu društvenu misiju. EXIT Freedom je globalni poziv na slobodu od robovanja materijalizmu, stereotipima i kolektivnim zabludama u kojima se danas nalazi naša civilizacija. Festivalska porodica broji pet članova u isto toliko zemalja regiona: u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Rumuniji, Hrvatskoj i Srbiji! 

Kliknite OVDE da pročitate program EXIT festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi!

PageBreak

EXIT Freedom poduhvat pokrenut je novim Festivalom 84, koji je u martu održan u Olimpijskom centru Jahorina. Nakon opčinjavajuće planinske atmosfere, festivalski karavan započeo je letnju sezonu na drugom izdanju Sea Star festivala u Umagu od 24. do 27. maja! 

Sledeća stanica bila je Rumunija, u okviru magične atmosfere Revolution festivala koji je održan od 31. maja do 2. juna. 

Nakon novosadskog EXIT-a od 12. do 15. jula, poslednje poglavlje EXIT Freedom završava se na peščanim plažama Crne Gore na Sea Dance festivalu od 30. avgusta do 1. septembra! 

Tirkizna uvala Buljarica gde se festival održava duga je više od dva kilometra i smeštena u blizini istorijskog grada Budve. Ovaj festival je proglašen za pobednika u kategoriji najboljih evropskih festivala do 40.000 posetilaca.

Program:

12. jul

MIGOS / Main Stage

FEVER RAY /  Main Stage

LP /  Main Stage

SEVDALIZA / Addiko Fusion Stage

Amelie Lens  / mts Dance Arena

Richie Hawtin / mts Dance Arena

13. jul

ZIGGY MARLEY /  Main Stage   

MACEO PLEX / mts  Dance Arena

JAX JONES /  Main Stage   

French Montana / Main Stage

14. jul

GRACE JONES /  Main Stage     

OFENBACH /  Main Stage

SOLOMUN / mts  Dance Arena

Disciples / Main Stage

15. jul

DAVID GUETTA /  Main Stage

MARTIN GARRIX /  Main Stage

ALICE MERTON /  Main Stage

NINA KRAVIZ / mts Dance Arena

Zhu  / Main Stage

+ brojni drugi

Veliko muzičko finale i spektakl zatvaranja glavne bine biće pod dirigentskom palicom najvećeg svetskog hit­mejkera i autora zaraznih himni - Davida Guette.

Kliknite OVDE da pogledate slike muzičkih zvezda u galeriji!

LepaiSrecna Festival EXIT, koji je godinama u vrhu liste evropskih muzičkih događaja, i ovog leta dovodi najveće zvezde svetske scene!