Tesa Virčju (Tessa Virtue) i Skot Moar (Scott Moir) ušli su u istoriju zimskih Olimpijskih igara kao par koji je osvojio najviše medalja! Međutim, oni su pomerili i druge granice u ovom sportu... 

Sudije i gledaoci u Pjongčangu ostali su u šoku posle nastupa kanadskog para koji je bio previše intiman tokom svoje tačke na ledu.

Par koji je nosio kanadsku zastavu na ceremoniji otvaranja u Pjongčangu je, naime, bio previše blizak na probama sa nekim potezima poput onog gde Tesa visi naglavačke pa su ih sudije upozorili da se smire.

PROČITAJTE JOŠ: Zašto nam nekad nije do seksa: 14 razloga za "NE" u krevetu

Sudeći prema nastupu u programu plesa na ledu ekipnog takmičenja u umetničkom klizanju, kojim su osvojili maksimalnih deset bodova za reprezentaciju i skoro pa osvojili zlato, ni pored opomena se nisu smirili.

 "Želeli smo da uvedemo nešto drugačije", rekla je Tesa nakon nastupa koji je gledaoce ostavio u blagom šoku.

"Bilo je blisko, tako bih najbolje mogla da opišem naš nastup, baš smo to hteli, da unesemo malo seksualnosti i savremenog pogleda. Mislim da je misija uspela", dodala je Tesa.

PROČITAJTE JOŠ: Plesna joga za leđa i posturu (VIDEO)

Kanađani Tesa Vrčju i Skot Moar osvojili su zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu i tako postali najtrofejniji plesni par u olimpijskoj istoriji. Oni imaju 5 medalja sa 3 takmičenja na zimskim olimpiijskim igrama.

Njima je ovo drugo zlato u Južnoj Koreji, pošto su prethodno stigli do najsjajnijeg odličja i u ekipnom takmičenju, a ukupno treće na Zimskim olimpijskim igrama jer su bili najbolji i na Igrama u Vankuveru pre osam godina.

Tesa Vrčju i Skot Moar su do zlata u Pjongčangu stigli sa 206,07 bodova. 

Oni su nakon kratkog programa imali 83,67 bodova, a u slobodnom programu su, uz muziku iz Mulen ruža, sakupili 122,40.

Srebro su osvojili Francuzi Gabrijela Papadakis i Gijom Sizeron (205,28 bodova), dok su se Amerikanci Maja i Aleks Šibutani okitili bronzom (192,59).

Izvor: Kurir/Beta