Kada je jedan od najharizmatičnijih i najduhovitijih umetnika koji su se pojavili u srpskom filmu Miodrag Petrović Čkalja preminuo 2003. godine, njegova unuka nastavila je tamo gde je on stao, piše Glossy.

Jovana Petrović danas ima 44 godine i iza sebe ima niz uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti davne 1997. godine, izvesno vreme u Domu omladine radila kao urednik pozorišnog programa, a posvećena je i humanitarnom radu.

- E, pa, mogu da vam odam jednu tajnu: kad napišem tekst za neki svoj estradni nastup, ja ga pročitam pre svega Jovani, pa ako ona kaže da valja, smatram ga uspelim - ispričao je jednom prilikom Čkalja, na šta je njegova mezimica potvrdila da deda uvek sve napiše za čistu peticu i dodala da će ona biti filmska glumica i ništa drugo.

Kliknite OVDE za nastavak teksta i još slika Čkaljine unuke!

PageBreak

Štaviše, ne samo što je zaista i postala glumica nego je Jovana dobila priliku da zaigra pored svog slavnog dede, u jednoj epizodi serije To se samo svici igraju.

Jovana nikada nije preterano isticala da je član porodice jednog od najcenjenijih domaćih glumaca i komičara. Ipak, kada se jednom prilikom osvrnula na ovu važnu činjenicu, ona je istakla da je od pokojnog Čkalje dosta naučila.

- Deka i dalje živi sa mnom u mojim uspomenama. Od deke sam naučila sve i svašta kada je reč o tehničkim stvarima koje se odnose na glumu, ali i to kako treba da se postavim prema glumačkoj profesiji, kolegama i ljudima koji stoje iza kamere - zaključila je ona.

Pre nekoliko godina, pisalo se o njenoj vezi s kolegom Igorom Pervićem, o čemu Jovana nije javno govorila.

Izvor: Glossy