Princeza Katarina zvanično je otvorila, 14. novembra 2017. godine renoviranu Psihijatrijsku bolnicu Kovin, nakon tri meseca rada i donacije u iznosu od 90.000 dolara, koju je obezbedila humanitarna organizacija Lajflajn Čikago, čiji je pokrovitelj  princeza Katarina. Sponzor ovog vrednog projekta bila je fondacija Džon i Mildred Medić Vučenić, čija je porodica jedan od najvećih individualnih donatora organizacije Lajflajn Čikago.

Pored ostalih popravki, renovirana su 4 kupatila, a ulazna vrata i 38 prozora zamenjeni su novim, u prizemlju i na spratu bolnice.

„Povod za moju današnju posetu je velika donacija u vrednosti od 90.000 dolara, zahvaljujući kojoj su renovirana kupatila u bolnici i kupljena nova vrata i prozori. Donacija je obezbeđena preko organizacije Lajflajn Čikago, čiji sam pokrovitelj, a dobijena je od Fondacije porodice Vučenić iz Sjedinjenih Američkih Država. Ovo je treći put da porodica Vučenić pomaže našim bolnicama kroz svoj fond. Srećna sam jer ćemo kroz ovu donaciju učiniti lekarima njihov posao malo lakšim, a pacijentima svakako boravak u bolnici prijatnijim. Moj suprug Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i ja ćemo nastaviti da pomažemo istim tempom. Želim da kažem da bez naših prijatelja i ljudi iz dijaspore ova donacija ne bi bila moguća. Zato im iskreno zahvaljujem na pomoći koju su pružili“, rekla je princeza Katarina.

Svih 6 članova porodice Vučenić posetilo je Kovin u junu 2017. godine tokom boravka misije Lajflajn Čikaga u Srbiji.

„Kupatila odražavaju poštovanje prema pacijentima. Naša fondacija ima privilegiju da doprinese osnovnim potrebama naših bližnjih. Lajflajn Čikago posvećen je pomaganju  ljudima koji su inače nevidljivi za mnoge, i to je otelovljenje načela iz Jevanđelja“, rekla je gospođa Danijela Vučenić posle posete Kovinu.

Dr Aleksandra Gavrilović, direktorka Psihijatrijske bolnice Kovin toplo je zahvalila princezi Katarini, Lajflajnu Čikago i Fondaciji Džona i Mildred Medić Vučenić na njihovoj velikoj pomoći.