Kao domaćin redovnog godišnjeg sastanka Mreže European Investigative Cooperation (EIN), redakcija magazina Njuzvik Srbija, ali i urednici i novinari ostalih izdanja Adria Media Grupe, imaće priliku da od 1. do 3. marta razmene iskustva i ideje za buduće zajedničke projekte sa 30 kolega iz najrespektabilnijih listova u Evropi.

Magazin Njuzvik Srbija u timu je osnivača mreže vodećih evropskih medija formirane sa ciljem jačanja istraživačkog novinarstva, a novinari i urednici srpskog Njuzvika od prošle godine rade rame uz rame sa evropskim kolegama na istraživanju priča od evropskog značaja.

Tokom ovogodišnjeg redovnog sastanka u Beogradu, članovi EIN raspravljaće o temama koje će u narednom periodu biti predmet istraživačkog rada.

Mreža European Investigative Cooperation, nastala je na inicijativu nemačkog nedeljnika Špigl, i osim srpskog izdanja Njuzvika, čine je predstavnici belgijskog Le Soara, španskog El Munda, danskog Politikena, britanskog Sandej tajmsa, Rumunskog centra za istraživačko novinarstvo, austrijskog Faltera i italijanskog Lespresa. Predstavnici ovih medija organizuju redovnu razmenu informacija i zajednički rade na istraživanju najvažnijih tema na tlu Evrope.