Jedna torta u centru je pažnje svetskih medija tokom celog vikenda posle inauguracije Donalda Trampa!

Reč je velikoj torti na 9 spratova koja je prikazana na balu organizovanom 20. januara 2017. godine uveče u čast pripadnika oružanih snaga i vojnih veterana. Uz svečanu muziku, predsednik Tramp isekao je dugačkim vojničkim mačem prvo parče, a ovu pompeznu ceremoniju ispratile su se TV kamere, piše Lepa & srećna.

Međutim, samo nekoliko sati kasnije pojavila se na Tviteru fotografija identične torte koja je - samo 4 godine ranije, krasila bal predsednika Baraka Obame!

Naime, poslastičar Daf Goldman objavio je uz Trampovu tortu i sliku svog kolača, a sličnost je zapanjujuća: isti oblici spratova, isti ukrasi, raspoređeni na istim mestima, i komentar slavnog kolačara: "Ovu drugu tortu ja nisam napravio". 

Mediji su reagovali munjevito - slika se raširila po celom Tviteru, da bi se najzad oglasila i autorka nove torte - Tifani Mekajzak.

PROČITAJTE JOŠ: EVO ŠTA ĆE GOSTI DA JEDU NA TRAMPOVOJ INAUGURACIJI: objavljen jelovnik za predsednički ručak, Kalifornija u šoku

"Dobili smo porudžbinu da napravimo identičnu tortu", objasnila je Tifani, dodajući da je njen tim dao sve od sebe da to i učini.

Inače, u njenu poslastičarnicu u Vašingtonu mušterije često donose fotografije torti koje su im se dopale, ali obično ih ubede da ne naprave baš istu. Ovoga puta, to im nije pošlo za rukom. 

PROČITAJTE JOŠ: Najlepša svadbena torta na turski način: Sinem i Kenan Imirzaliouglu proslavili venčanje tortom na 5 spratova

"Žele da bude ista, ova je savršena", rekao je, navodno, član tima za pripremu inauguracionog bala koji je poručio tortu. 

Tifani je uspela u tome i zaista postala nova zvezda u svetu kolača preko noći. Naročito kad je u subotu izdala i zvanično saopštenje preko Instagrama i odala priznanje Goldmanu za originalni dizajn.

Međutim, ako sladokusci budu tražili recept i zamišljali kakav li je ukus ovog predsedničkog kolača, moramo da ih razočaramo - najveći deo torte načinjen je od stiropora!

PROČITAJTE JOŠ: Tajni recept beogradskih poslastičara: pariska torta sa šlagom i čokoladom

Tekst: K. Ivanović

Izvor: Lepa & srećna