Roditelji Birkana Sokulua su se početkom osamdesetih iz rodnog Sarajeva zaputili u Istanbul, u potrazi na nekim boljim životom. Birkan je u Istanbulu i rođen  6. oktobra 1985. godine.

Još od malih nogu imao je, kaže, samo jedan san: da bude košarkaš. San je i ostvario - iako je diplomirao na fakultetu za radio, film i televiziju, košarka mu je izvesno vreme bila profesija. Međutim, 2003. prijavio se za takmičenje “Best Model Of Turkey” i osvojio treće mesto.

A od modne piste do kamere u Turskoj je sasvim mali korak. Tako se i Birkan ubrzo obreo u seriji “Male tajne”, rasadniku mladih talenata, u društvu Buraka Ozčivita, Sinem Kobal, Merve Bolugur, Kadira Dogulua... koji su davno pre njega dobili priliku da se pokažu i dokažu.

PROČITAJTE JOŠ: Zavirite u luksuzni apartman za Bali-bega na Pazarištu: svi detalji enterijera za Buraka Ozdživita (FOTO)

Ipak, u proleće 2016. godine došlo je i njegovih pet minuta. Zaigrao je u seriji “Pesma života”! I, šta reći: dobar scenario, odlična režija, sjajna ekipa (kojoj se priključila i Filiz Ahmet, Nigar-kalfa iz “Sulejmana”) i perfektna gluma Birkana Sokulua i njegove partnerke Burdžu Biridžik dali su hit koji će se, sasvim sigurno, uskoro emitovati u mnogim zemljama. A Birkan i Burdžu definitivno su se vinuli među zvezde.

Lako je pretpostaviti da je mladi glumac visok metar i devedeset postao meta obožavateljki. Međutim, on nerado priča o privatnom životu. Ali, na njegovu veliku žalost, mediji baš rado pišu o njemu.

Birkan se 2012. oženio lepom koleginicom Asli Enver. Izgledali su kao srećan par koji vezuje snažna ljubav, ali su se u avgustu 2015. iznenada razveli. Asli je odmah potom na snimanju filma “Moj brat” (Burak Ozčivit i Murat Boz) započela novu ljubavnu priču sa Bozom. Birkanu je trebalo nešto više vremena.

On je tek početkom 2016. ušao u vezu sa koleginicom Berak Tuzuntač koju znamo kao hrabru sultaniju Mihrunisu, ženu princa Mustafe, u seriji “Sulejman Veličanstveni”, ali i kao Ezelovu miljenicu Bade, koja je opasno ugrozila Ejšanino mesto u njegovom srcu. 

No i pored toga što se zna da je u vezi sa Berak, mnoge obožavateljke uzdišu za njim, naročito posle emitovanja 16. epizode "Pesme života" i romantične ljubavne scene između glavnih junaka.  

PROČITAJTE JOŠ: Nova turska zvezda koja je veći zavodnik od Bali-bega: da li znate ko je Bariš Arduč

Da li je to na pomolu novi zavodnik?

Gospodstveni i pomalo stidljivi Birkan kategorično tvrdi da ne gradi takav imidž. On samo želi da uživa u svemu što radi a da mu to istovremeno bude i zabavno. I da, voli prirodne devojke, prirodnost za njega predstavlja lepotu.

SVE SLIKE POGLEDAJTE U FOTO-GALERIJI!

Tekst: M. Ranisavljević

Izvor: Lisa

LepaiSrecna Na turskom TV nebu ovog proleća zasijala je jedna nova zvezda. Reč je o markantnom Birkanu Sokuluu, momku koji je zapravo naše gore list.