Povodom obeležavanja Svetskog i nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u subotu 7. maja 2016. godine Crveni krst i Zavod za transfuziju Zemuna organizuju akciju "Crtanje na keju", radi promocije dobrovoljnog davalaštva i širenja svesti o njegovom značaju.

Na Zemunskom keju, na platou kod restorana "Venecija" od 10 do 14 sati oko 400 učenika zemunskih osnovnih škola nadmetaće se u crtanju kredom na betonu, a slikarsku podršku pružiće im mališani iz vrtića "Sima Milošević". 

"Mali kuvari", udruženje građana koje se bavi edukacijom najmlađih o važnosti zdravog načina života, animiraće svu dobrodošlu decu koja se budu pridružila ovoj humanoj manifestaciji. Istovremeno, na donjem keju alaske ekipe "natkuvavaće" se  pripremajući riblju čorbu. 

Posle proglašenja pobednika u oba takmičarska tabora, svi dobrovoljni davaoci krvi, putnici namernici i učesnici imaće priliku da uživaju u kulinarskim specijalitetima zemunskih alasa. Pobednici će se dičiti specijalnim nagradama, a najmlađi će moći da se druže sa vatrogascima i konjičkom policijom i da subotnje prepodne provedu uz nezaboravnu zabavu.