Sultan Sulejman, iliti glumac Halit Ergenč, posle nešto više od dve godine ponovo će se u oktobru 2016. pojaviti na malim ekranima. Naravno, reč je o novoj seriji a ne o reprizi starih. 

PROČITAJTE JOŠ: Turska glumica Nurgul Ješilčaj i zavodnik Erkan Petekaj u velikom skandalu: zašto su zaratili Jasemin i Riza

Naslov joj je "1918 Izmir", a reč je, pišu turski mediji, o događajima iz osmanskog perioda, tačnije o slomu carstva. Halit u njoj neće tumačiti lik iz sultanove porodice niti nekog dvorskog velikodostojnika, već junaka iz naroda, velikog rodoljuba. Režiju potpisuju braća Durul i Jagmur Tajlan koji su režirali i "Sultana Sulejmana" (ali i "Kraljicu noći", sa Merjem Uzerli i Muratom Jildirimom, koja je zbog lošeg rejtinga završena nakon 13 epizoda). 

Međutim, još se ne zna ko će u seriji igrati glavnu žensku ulogu. Mediji pominju tri slavne lepotice, a to su: Džansu Dere (Sila), Nurgul Ješilčaj (Jasemin iz "Ljubavi i kazne") i – njegova supruga Berguzar Korel (Šeherezada iz "1001 noći").

Sa temperamentnom Nurgul Halit nikad nije glumio, a ukoliko producent odabere prelepu Džansu Dere, to će biti njihov treći zajednički projekat. Njih dvoje su, naime, snimili igrani film "Bolna ljubav", a glumica je u "Sulejmanu" igrala tajanstvenu robinju Firuze koja je uzdrmala Huremin položaj u sultanovom srcu.

Sa sadašnjom suprugom Berguzar Korel Halit se sreo 2006. na setu serije "1001 noć". Očigledna hemija između njih dvoje a i intrigantna priča učinili su da "1001 noć" prevaziđe balkanske međe i drugim turskim serijama utre put popularnosti (danas su TV serije gotovo najprofitabilniji turski izvozni proizvod). Osim toga, hepiend priče o Šeherezadi i Onuru prati i hepiend u privatnom životu glumaca: nakon poslednje epizode Halit i Berguzar su se venčali a nekoliko meseci kasnije postali su presrećni roditelji danas petogodišnjeg Alija. Njihov brak je, i pored povremenih senzacionalističkih napisa da se razvode, veoma stabilan. 

Zato i ne čudi što je pitanje Halitove partnerke dobilo gotovo nacionalnu važnost, pa mediji pokušavaju da u raznim anketama utvrde koga bi publika volela da vidi uz njega. I dok se mnogi premišljaju, Halit Ergenč po tom pitanju uopšte nema dilemu:

PROČITAJTE JOŠ: Prelepa turska glumica Merjem Uzerli zaljubljena do ušiju: ovaj momak je osvojio srce sultanije Hurem iz "Sulejmana Veličanstvenog"

"Naravno, želim da Bergu bude uz mene", bez oklevanja je rekao novinarima koji su ga presreli kad je sa suprugom izlazio iz jednog ribljeg restorana. "Uostalom, mi smo zajedno igrali  u ‘1001 noći’. I zaista želim da opet  zajedno radimo. Najzad je došlo vreme za to." 

Arapsko-turka producentska "03 Yapım" nije se oglasila tim povodom.

A ako je verovati medijima koji se vode poslovicom "Protiv sultanove reči se ne sme", Džansu Dere i Nurgul Ješilčaj nemaju nikakvog izgleda. Ipak, mnogi se na kraju slažu u jednom: i nije bitno ko će mu biti partnerka samo da ne doživi ono što je Merjem Uzerli doživela s "Kraljicom noći". Što će reći - fijasko.

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa