Muzička zvezda Svetlana Ceca Ražnatović je početkom jula 2007. javno priznala da je svoje prvo dete, Veljka, rodila nakon vantelesne oplodnje, piše Kurir.

"Imala sam samo 22 godine kad sam otkrila da imam problem da zatrudnim, pa sam se opredelila za program vantelesne oplodnje u bolnici „Narodni front", kod doktora Milenka Proročića, koji je izuzetan stručnjak. Nisu me interesovale predrasude koje su u to vreme vladale u Srbiji, jer sam više od svega želela da dobijem dete. Moj pokojni suprug me je apsolutno podržao i učestvovao sa mnom u kompletnom programu, iako je bilo evidentno da on nije imao problem, budući da je već imao sedmoro dece", izjavila je  2009. Ceca, koja je 1995. rodivši sina Veljka prvi put postala mama, dok je drugi put zatrudnela prirodnim putem i 1998. godine na svet donela ćerku Anastasiju.

PROČITAJTE JOŠ: Ko ostvaruje SVE želje Cece Ražnatović

PevačicA Ivana Peters oduvek je maštala da postane majka. Svoju želju uspela je da ostvari 2006. kada je na svet donela prelepu devojčicu Saru. A samo godinu dana posle velikog događaja pevačica je u jednom intervjuu otkrila sve detalje duge i nezivesne bitke za potomstvo.

"Imala sam policistične jajnike i morala sam to da saniram. Posle operacije ostao mi je samojedan zdrav jajnik i moje šanse da postanem majka postale su još manje",  rekla je Ivana.

Zatim je usledio još jedan zdravstveni problem, endometrioza. I njega je pobedila.  Usledio je venčanje sa Aleksandrom Petersom.

"Jedini način da ostanem u drugom stanju bila je vantelesna oplodnja. Suprug Aleksandar je znao za moje zdravstvene probleme, tako da je od samog početka bio uz mene.", rekla je pevačica.

Kada je dobila ćerku Ivana je poručila da nema veće sreće od one koju spaja majku i dete.

"Kada sam se probudila, rekli su mi da sam rodila ćerku. Sećam se da sam onako bunovna uspela da kažem, zezate me. Sva sreća da smo Saša i ja kupovali garderobu u svim mogućim bojama, pa je Sara mogla sve to da nosi", otkrila je Ivana.

PROČITAJTE JOŠ: Novogodišnje jelke slavnih 2016: jelka i kamin u domu Seke Aleksić jednostavniji nego ikada do sada (FOTO)

Ova godina je na estradu donela divnu vest, Seka Aleksić će postati mama. Posle uporne borbe da se ostvari u ulozi majke, pevačici je tu šansu donela vantelesna oplodnja. A  nedavno je prvi put i pričala na ovu temu.

"Znam da će zvučati kao fraza, ali to se zaista ne može opisati. Srce mi je toliko lupalo, da sam mislila da će mi iskočiti iz grudi. Taj proces je veoma zahtevan. Lekari su mi rekli da je sada najvažnije da mirujem, da se posvetim stvarima koje me opuštaju i,najvažnije, da se u potpunosti izolujem od stresa", ispričala je za pevačica.

PROČITAJTE JOŠ: Posle 5 godina braka, najlepša vest: Seka Aleksić trudna!