Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čen su, dok su objavljivali rođenje ćerke Maks, saopštili da će pokloniti 99 odsto svojih akcija u ovoj kompaniji u dobrotvorne svrhe!

Zakerberg i Čen navode da će bogatstvo pokloniti jer žele da svet bude bolje mesto u kojem će Maks živeti, piše Kurir 1. decembra 2015. godine.

"Maks, želimo ti život ispunjen ljubavlju, nadom i radošću koju ti daješ nama. Jedva čekamo da vidimo šta ćeš ti dati svetu", navodi se u postu na Fejsbuku.

VIŠE: Kad otac Fejsbuka čeka bebu: Mark Zakerberg ide na porodiljsko bolovanje (FOTO)

On se zahvalio svima koji su pružali podršku njemu i njegovoj supruzi tokom trudnoće, a usput je napisao i pismo svojoj mezimici. Zakerberg je istakao da se nada da da će svi zajedno moći da utiču da stvore bolji svet za Maks, kao i svu ostalu decu. 

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, 1 December 2015

Vrednost akcija koje Zakerberg i supruga planiraju da poklone procenjuje se na 45 milijardi dolara.

U Srbiji je na tu temu povedena ozbiljna rasprava, kažu:"Ako to uradi, ponovo ću da aktiviram svoj profil na Fejsbuku iz poštovanja, ali 'ako'...." i tvrde: "Pa nemaju svi životnu filozofiju da kupe što vise garsonjera i da ih izdaju za 150 evra mesečno. Neki ljudi su filantropi. Beba, najmanje stvorenje koje menja kompletnu perspektivu riditelja... perspektivu na sve... i zauvek!".

Međutim, ima i onih koji ne veruju... "Nemojte biti naivni. NSA, CIA... neko od njih stoji iza Fejsbuka. A opet neko je morao da se prikaže kao 'mozak operacije'. Ukratko, dobice on solidan procenat, ostalo ide u budžet Amerike, odakle je i sve krenulo. Samo kada bi hteo svima u Srbiji da podeli da prestanete više da filozofirate... Idi radi, stvaraj! Ko ti je kriv što nemaš kao on? Teoretičari zavera iz fotelje!".

"Fejsbuk nikad nije ni bio vlasništvo jednog čoveka, Fejsbuk je osmislila određena služba kako bi prikupljala podatke ljudi, ovaj lik je samo radio na tom projektu i bio marioneta. Tako da ovo bogastvo nije njegovo, kao i sve ostalo tako im je i ova ideja o poklanjanju bogastva genijalno osmišljena. P.s. Ne nasedajte na fore."

Ima i onih potpuno šokiranih:"Kakvi jednostavni ljudi... Šta njima znače te milijarde... Njima tri - četiri - pet osoba u porodici. Cifre na papiru. A tim parama mogu pomoći ostatku sveta! Svaka čast, iako ne mogu da zamislim uopšte tu količinu novca. Ni kako izgledaju na računu ni sta je to zapravo. Osim papira...", ali i onih vickastih: "Donirajte meni 10 hiljada evra da dovrsim kuću i uselim porodicu, da više ne gledam tastu." 

Komentar koji će vas nasmejati:"Bravo. U svakom slučaju ostaje mu 1 odsto. Tričavih 450 miliona. A pa tu će mu sin Maks biti presrećan kad bide svestan koliko je mogao da nasledi." Zakerberg je dobio ĆERKU Maks.  

Ali najsmešniji komentar iz Srbije glasi ovako:

"Kada bi podelio svim ljudima na planeti, svako bi dobio po 6 dolara, dovoljno za pola gajbe piva..."

Priscilla and I have a lot to be grateful for this Thanksgiving and holiday season, and family is at the top of our...

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, 25 November 2015

Zavirite i u našu FOTO-GALERIJU!

LepaiSrecna Vlasnik Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čen saopštili su da će pokloniti 99 odsto svojih akcija u ovoj kompaniji u dobrotvorne svrhe! A evo iz kog razloga su se odlučili na ovakav korak...