Fejsbuk omogućava svojim zaposlenima u SAD-u da uzmu i do četiri meseca plaćenog porodiljskog bolovanja koje mogu da rasporede kako god žele u godini (rođenja deteta).

Vlasnik i osnivač društvene mreže Fejsbuk, Mark Zakerberg, objavio je u petak 20. novembra 2015. godine na svom profilu da namerava da uzme dva meseca porodiljskog (odsustva zbog očinstva) zbog rođenja njegovog prvog deteta.

"To je vrlo lična odluka, odlučio sam da uzmem dva meseca porodiljskog kad se rodi naša ćerkica", napisao je on. Inače, Mark Zakerberg je krajem jula objavio da on i supruga Prisila čekaju devojčicu nakon što su godinama pokušavali da dobiju dete.

Priscilla and I are starting to get ready for our daughter's arrival. We've been picking out our favorite childhood...

Posted by Mark Zuckerberg on Friday, 20 November 2015

"Prisila i ja se spremamo za rođenje naše ćerke. Odvajali smo omiljene knjige i igračke iz detinjstva. Takođe, razmišljali smo o tome kako da uzmemo malo slobodnog vremena makar u prvim mesecima njenog života. Ovo je veoma lična odluka, odlučio sam da uzmem dva meseca porodiljskog bolovanja pošto se naša ćerka rodi.

Istraživanja pokazuju da kada roditelji koji rade uzmu slobodno i provode vreme sa svojim novorođenčetom rezultati su dobri i za dete i za roditelje. U 'Fejsbuku' svi zaposleni imaju 4 meseca plaćenog porodiljskog odsustva i to mogu uzeti i iskoristiti bilo kada u godini. Ovo nam svakoga dana postaje sve realnije i jedva čekamo da započnemo novo razdoblje naših života".


Izvor: Prilagođeno za Poslovni.hr

LepaiSrecna Vlasnik i osnivač društvene mreže Fejsbuk, Mark Zakerberg, objavio je 20. novembra 2015. godine da namerava da uzme dva meseca porodiljskog bolovanja zbog rođenja prvog deteta!