Serija na koju se čekalo više od godinu dana a čiji su protagonisti Merjem Uzerli, Hurem iz "Sulejmana Veličanstvenog", i Murat Jildirim, Demir iz "Asi",  definitivno će se zvati "Kraljica noći".

PROČITAJTE JOŠ: Stižu rode glumici Nur Fetahoglu: sultanija Mahidevran iz "Sulejmana Veličanstvenog" pokazala trudnički stomačić

Ime je dobila po kaktusu Hylocereus čiji se opojni beli cvetovi otvaraju samo noću, pa ga zato u narodu i zovu kraljicom noći.

U kakvoj je tačno vezi mirsni cvet sa ljubavnom pričom koja će početi da se prikazuje od januara 2016. godine još se ne može sa sigurnošću reći. Ali iz prvih najavnih scena snimljenih na Azurnoj obali i onoga što je glavna glumica objavila na fejsbuku može se rekonstruisati delić zapleta.

Lepa parfimistkinja Širin i markantni momak (ime se još ne zna) koga tumači Murat susreću se u čarobnoj Nici i između njih se istog trenutka rađa ljubav koja se ne zaboravlja. Zajedno provode dan i noć i nakon toga iz nekog razloga izgube vezu. Posle izvesnog vremena sudbina spaja  Širin i čoveka koji je tog momka odgajio (Polat Ugur).

Pretpostavljate, nastaje ljubavni trougao.

To je već viđeno u "Zabranjenom voću" sa Beren Sat i Kivančem Tatlitugom, podsećaju TV kritičari, a gledaoci koji sa nestrpljenjem iščekuju Merjem na malim ekranim veruju da će ona i Murat i rabljenoj ljubavnoj priči dati sasvim novu svežinu.

PROČITAJTE JOŠ: Ovo nije turska serija: Šeherezada i Sulejman Veličanstveni služe kafu i kolače (FOTO)

U videu koji se nedavno pojavio na društvenim mrežama Merjem vozi vespu zavojitim putevima južne Francuske. Međutim, za te scene angažovana je dublerka jer otkako je dobila ćerkicu Laru, svoju najveću ljubav kako kaže, glumica izbegava svaku scenu iole opasnu po život.

Iako se lako gaji, ovaj čudesni kaktus koji raste u gustim šumama toplog pojasa cveta samo jednom godišnje, u aprilu ili oktobru, a cvet mu traje tek jednu noć.

Upravo zbog toga mit kaže da bogovi samo malom broju svojih miljenika dozvoljavaju da uživaju u tom spektakularnom prizoru koji ni sunce nikad nije videlo. I onda oni celog života ostaju opčinjeni cvetom kod kojeg život i smrt dolaze istovremeno.

Biljka se uzgaja u Srednjoj i Južnoj Americi, istočnoj i jugoistočnoj Aziji, Izraelu, na Kipru jer se njeni plodovi koriste u ishrani, a najnovija istraživanja pokazuju da su izuzetno zdravi.

Kod nas se zove pitaja ili zmajevo voće i najčešće se gaji kao sobna biljka, poput ostalih kaktusa.

#GeceninKraliçesi Ocak'ta Star'da!

Posted by Meryem Uzerli on Friday, 20 November 2015

Tekst: M.R.

Izvor: Lisa