Na turskom TV nebu zasijala je nova zvezda i za nekoliko meseci osvojila srca mnogih žena od sedam do sedamdeset sedam godina. Bariš Arduč joj je ime.

PROČITAJTE JOŠ: Markantni Bali-beg opet nestašan: glumac Burak Ozčivit zavodi zauzetu koleginicu Neslihan Atagul

Upravo ga gledamo kao Ajšeninog nenametljivog i odanog direktora, uvek spremnog da pomogne lepoj Feride, to jest kao Selima Bajraktara u seriji "Ajšen, zlatareva kći". Ali tom rolom nije privukao bog zna kakvu pažnju gledalaca.

Međutim, momku je očigledno suđena slava. Ovog proleća prihvatio je glavnu ulogu u romantičnoj komediji "Iznajmljena ljubav", seriji za koju je bilo planirano da se emituje tokom leta, dok se glavni asovi odmaraju. Ali dogodilo se nešto neočekivano.

Od prvog dana serija je na prvom mestu gledanosti petkom. Šarmanta i duhovita priča o introvertnom dizajneru cipela i devojci čistog srca osvojila je gledaoce svih uzrasta, a posebno su im se dopali glavni akteri – Bariš Arduč kao Omer i prirodno crvenokosa Elčin Sangu kao Defne (Žale iz "Kako vreme prolazi").

"Kad Bariš onako pogleda Defne, zaboravim šta sam htela da napišem", žali se jedna TV kritičarka. A gledaoci pak žele da Omer i Defne stvarni budu par, pa ih svakodnevno zatrpavaju porukama da jedno drugom odgovaraju i da im žele zajedničku budućnost. Uzalud mladi glumci ponavljaju da imaju uspešne veze: Elčin je sa biznismenom koji ne želi da se eksponira u javnosti, a Bariš je oko godinu dana sa koleginicom Gupse Ozaj.

I dok Elčin nekako uspeva da sačuva privatnost, obožavateljke su otkrile gde se markantni glumac snabdeva voćem, pa je jedan novinar ovih dana bio očevidac sledeće scene: "Sedeo sam u kafiću na Džihangiru preko puta kojeg se nalazi prodavnica voća. Odjednom primetim da se ispred prodavnice stvorio red i da je nastala velika graja. Pogledam, kad ono stotinak devojaka u dvadesetim godinama navalilo na starog prodavca pitanjima koja se svode na jedno: ‘Kad Bariš dolazi, da li je danas svraćao, kojim danima obično pazari?’ I shvatim da se pročulo kako se Bariš i Gupse tu često snabdevaju pošto žive u blizini".

A i dame iz visokog društva nisu ništa manje impresionirane. Ali one ne opsedaju voćaru, njihove metode su suptilnije: obično organizuju humanitarne večere na kojima je glavna faca neko od poznatih. A ove godine gotovo svakoj takvoj večeri prisustvuje zna se - Bariš Arduč.

PROČITAJTE JOŠ: Sreća koja prati Nedžlelu i Bali-bega: kako su do slave došle turske zvezde Fahrije Evcen i Burak Ozčivit

Stvarna potvrda da je u vrhu Barišu stiže i iz sveta reklame. Tako je ovih dana snimio reklamni film za jednu modnu marku obuće, a za to je inkasirao 200.000 evra. Dvadeset puta više nego što su ga dosad plaćali za sličan posao.

Bugünün Saraylısı yeni bölüm için, son 1 saat! #ihanet

Posted by Bugünün Saraylısı on Saturday, 10 May 2014

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa