Slavni turski bračni par Berguzar Korel i Halit Ergenč, koji svet i danas osvajaju ulogama u nezaboravnoj seriji "1001 noć", ovih dana nisu više aktivni na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ: Još nema svadbe: zašto turska glumica Sinem Kobal nije rekla DA zavodniku Kenanu Imirzaliogluu

Razlog zbog koga su to učinili nije nimalo naivan. Naime, neki ekstremisti smatraju da njih dvoje nisu adekvatno reagovali na pogibiju 16 mladih vojnika, nastradalih u napadu kurdskih pobunjenika, pa su na društvenim mrežama pokrenuli kampanju za linč slavnog para, što deluje kao nastavak napada još od velikih protesta povodom seče drveća u Gezi parku, kome se par priključio.

"Protestovali ste zbog seče starog drveća. Danas naše mladice, naši vojnici odlaze a vi ćutite. I vi gajite sina, a Alah je veliki" stajalo je u poruci koju je podržalo 250 osoba, te su je Halit i njegova supruga shvatili kao pretnju njihovom sinu Aliju. To ih je veoma uznemirilo, pa su odlučili da preduzmu radiklane korake: 19. septembra 2015. stopirali su bilo kakvu aktivnost na društvenim mrežama, a tako će, kažu, biti dok se kampanja protiv njih ne završi.

PROČITAJTE JOŠ: Šeherezada iz "1001 noći" proslavila 33. rođendan: zašto je lepa turska glumica Berguzar Korel plakala kao kiša 

Nakon ove poruke glumica je reagovala u medijima: "Pozivam na zdrav razum i jedinstvo, jer prolazimo kroz težak period. A naši advokati će se postarati ponaosob za sve one koji nam prete".

<3>< />

Posted by Halit Ergenc fans PASSIONATED on Tuesday, 22 September 2015

Tekst: M.R.

Izvor: Lisa