Doajen francuske muzičke scene Šarl Aznavur ne prestaje da iznenađuje vitalnošću - u 91. godini, 16. septembra 20015. godine,  započeo je seriju od šest koncerata u pariskoj "Palati sportova", jedinoj sali u francuskoj prestonici u kojoj do sada nije pevao u prebogatoj karijeri!

PROČITAJTE JOŠ: Lepotica Ana Ermakova (15) u visokom društvu: ćerka Borisa Bekera na balu kraljice Šarlote (FOTO)

I u poznim godinama, Aznavur pleni na sceni. Male nedostatke u glasu i organizaciji lako je nadoknadio neprolaznim šarmom. Pevao je, na oduševljenje publike, čak i akapela! Istina, glas bi mu tu i tamo zadrhtao, ali su u njemu ostali poznata toplina i melodičnost, kojima više od 70 godina zavodi svoju publiku.

Aznavur, koji očigledno nema nameru da stavi tačku na nastupe, do sada je prodao više od 100 miliona diskova i nastupao u čak 94 zemlje! Nedavno je pevao u Njujorku, Moskvi, Montrealu, Londonu, Berlinu, Los Anđelesu, Rimu... Bard francuske muzičke scene snimio je više od 1.200 pesama, pa mu je bilo teško da odabere one za pariski koncert. Opredelio se za 27 numera, od hitova iz najranijih dana do pesama sa novog 51. albuma!

Repertoar je započeo "Emigrantima" iz osamdesetih, simbolično oslikavajući vreme u kom živimo. Aznavur, poreklom Jermenin, takođe je poručio da je spreman da u svojoj kući u Provansi primi izbeglice, naglašavajući da u ovoj situaciji stalno zamišlja roditelje koji su napustili Jermeniju da bi došli u Francusku.

PROČITAJTE JOŠ: Tajna Francuza ipak nije u vinu: sir za zdraviji i duži život

Tekst: G. Čvorović

Izvor: Novosti