Zvezda serija "Silom ljubav" i "Izgubljena čast", lepa Beren Sat ovih dana je na meti gnevnih sunarodnika koji širom zemlje protestuju protiv terorističkih napada radikalne kurdske partije, a povod je pogibija 16 vojnika na istoku zemlje.

PROČITAJTE JOŠ: Zašto slavna turska glumica Nebahat Čehre (70) ne stari: 10 zlatnih pravila lepote sultanije Valide iz "Sulejmana Veličanstvenog"

Uplašen, njen muž Kenan Dogulu, popularni pop-pevač, angažovao je telohranitelje koji je ni sekundu ne ispuštaju iz vida, ča ni na setu serije "Kosem".

O čemu se zapravo radi?

Uverena da ima pravo na slobodu mišljenja i slobodu izbora, Beren je u junu na društvenim mrežama objavila da je svoj glas na izborima dala jednoj levičarskoj partiji koja se, između ostalog, zalaže za pravednije rešenje kurdskog pitanja. Nažalost, do je dovelo do niza neprijatnosti pa i do porodičnih problema.

PROČITAJTE JOŠ:Turska glumica Tuba Bujukustun odsekla kosu: lepa Asi u potpunosti izmenila imidž

Porodica njenog muža zamerila joj da ih takvim izjava dovodi u opasnost i vidno se distancirala od nje, a i brak joj se ozbiljno uzdrmao. Pritisnuta sa svih strana, Beren je prestala da komentariše aktuelne situacije čak i kad su tragični događaji u pitanju, što joj je opet zamereno. A poslednji u nizu, pogibija 16 mladih vojnika, uzdrmala je celu Tursku pa se širom zemlje organizuju mitinzi pod sloganom "Ne teroru". A jedna grupa ljudi okupila se ispred vile u kojoj je snimana serija "Zabranjeno voće" sa transparentima na kojima je pisalo "Ne teroru u inat Beren Sat". Demonstarnti su se razišli nakon pola sata, ali je Kenan Dogulu stvar shvatio sasvim ozbiljno i učinio sve da zaštiti suprugu.

Kakvog će uticaja sve ovo imati na gledanost serije Kosem u Turskoj tek će da se vidi, ali je sasvim izvesno raspirio ionako veliko interesovanje mnogih zapadnih zemalja.

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa