Da slava ima i tamnu stranu ovih dana se uverila i mlada turska glumica Hazal Kaja (25), Feriha iz serija "Zvala se Feriha" i Nihal iz "Zabranjenog voća": uplašena postupcima nasrtljivog obožavaoca, koji joj na društvenim mrežama šalje poruke "ili Hazal, ili smrt" i obaveštava da je kupio oružje, zatražila je sudsku zaštitu od njega i njegove porodice. 

Iranac İsa Jazdan Karimi (27) koji studira u Turskoj  postao je noćna mora mlade glumice Hazal Kaja, junakinje serije "Zvala se Feriha", pa je od suda zatražila zaštitu od neobuzdanog obožavaoca i njegove porodice.  Sud je odmah doneo rešenje kojim se Isi, njegovom ocu i sestri zabranjuje da u naredna četiri meseca priđu madoj devojci.

A sve je počelo bezazleno: Isa je lepoj glumici  počeo da šalje ljubavne poruke na Tviteru. Hazal ih, naravno, nije uzimala za ozbiljno. A onda je pre mesec dana Iranac počeo da joj šalje poklone na set. A uz poklone i poruke na kojima je pisalo "Ljubavi, ženo moja" i slično.

PROČITAJTE JOŠ: Tajno venčanje koje će rasplakati sve obožavateljke: večiti neženja Kenan Imirzalioglu (41) stao na „ludi kamen“?

Sredinom juna 2015. godine stvari su eskalirale: pred Hazalin vratima pojavio se Isin otac Jusuf, naravno u pratnji kvartovskog obezbeđenja. Glumica nije bila kod kuće pa je Jusuf ostavio poklon i poruku koje je Hazal bacila u smeće i ne pogledavši ih. Tri nedelje kasnije Jusuf je ponovo došao, ovog puta sa kćerkom Nagmeh. Hazal je opet bila na poslu ali im je njena mama rekla da će se obratiti svom advokatu ukoliko  ponovo dođu. Nakon toga su otac i kćerka otišli u agneciju koja zastupa Hazal i direktorki objasnili da odmah moraju da se sretnu sa glumicom jer njihov sin preti da će počiniti samoubistvo. Napustio je studije i neprestano je u blizini kvarta gde ona živi. Na Fejsbuku je postavio njene fotogarfije i napisao «Ili Hazal, ili smrt», a otkrili su i da je kupio vatreno oružje.

Ovo je Hazal sasvim otreznilo i odmah se obratila sudu. U zahtevu je napisala: "On je moj obožavalac, ali se nikad nisam srela sa njim. Nisam odlazila njegovoj kući. A on je dolazio na vrata moje porodice, slao mi poklone na radno mesto i svuda govorio kako ga mnogo volim i da želim da se udam za njega. Ja nipošto ne želim da mu nanesem zlo i žao mi je što je sebe doveo u takvo stanje, ali se plašim njegovih postupaka." Porodični sud u Istanbulu brzo je reagovao i doneo rešenje o zabrani prilaska, a ukoliko neko od porodice Karim zabarnu prekrši, biće i krivično gonjen.

PROČITAJTE JOŠ: Burak i Fahrije opčinili publiku: najlepši turski brka zvezda nove reklame

No bez obzira na tu odluku, lepa glumica se više ne oseća slobodno i opušteno kao ranije jer strepi od nesuvišlih postupaka mladog Iranca.

Tekst: M.R.

Izvor: Lisa