Svetski poznata glumica Merjem Uzerli, nenadmašna Hurem iz "Sulejmana Veličanstvenog", najavila kozmetičku liniju pod nazivom "By Meryem". 

U taj posao ulazi zajedno sa bratom Denijem koji joj je i menadžer. 

Merjem je još prošle godine obožavateljkama na Fejsbuku podelila maskare s potpisom "By Meryem", a osim njih na tržištu će se naći ruževi, rumenila i korektori.

VIŠE: Najčuvenije ljubavi rođene na snimanju turskih serija

Meryem Uzerli yeni dizisinin çekimleri için Ocak ayında yeniden Türkiye'ye gelecek ! Ve Kore uyarlaması bir dizide oynayacak... :) < />

Posted by Meryem Sarah Uzerli on Sunday, 9 November 2014

Berguzar Korel, nezaboravna Šeherezada iz "1001 noći", otvara poslastičarnicu u Džihangiru, starom istanbulskom kraju. Njoj je pravljenje kolača veliko zadovoljstvo i relaksacija, pa je odlučila da svoje proizvode od organskih namirnica ponudi i drugima. Njen suprug Halit Ergenč, sultan Sulejman iz "Sulejmana Veličanstvenog", uplovio je u mnogo ozbiljnije vode.

On je veći deo zarade, oko milion dolara, uložio u razvoj aplkiacije "Pondr" koju je Apple prošle godine proglasio za najbolju. U posao je krenuo sa sestrićem Azizom Akgulom koji je u Americi diplomirao programiranje, a ni Halitu ta oblast nije strana - glumc se u ranim godinama izdržavao tako što je držao obuku iz računara.

"Pondr" korisnicima omogućava da veoma brzo razmenjuju fotografije i mišljenja, što je od pomoći u mnogim praktičnim situacijama, recimo pri izboru garderobe, mesta za odmor, donošenju odluka... Čuveni Ezel (Kenan Imirzalioglu), posvetio se nekretninama. On u srcu Istanbula kupuje stare trošne zgrade, renovira ih i pretvara u luksuzne butik hotele u koje uglavnom zalaze bogati Arapi.

OMG.........OMG...................OMG............................

Posted by Halit Ergenc fans PASSIONATED on Friday, 11 April 2014

Međutim, poželeo je da proširi oblast delovanja pa je prošlog leta u Marmarisu na samoj obali kupio plac za oko 700.000 evra s namerom da tu sazida hotel. No, to se pretvorilo u pravu noćnu moru jer se ispostavilo da je plac na više godine zakupio vlasnik obližnjeg restorana koji je želeo da svojim gostima obezbedi diskreciju.

VIŠE: Zavirite na venčanje lepe Dile: turske zvezde Hatidže Šendil i Burak Sagjašar rekli sudbonosno "da" (FOTO)

Erkan Petekaja, Riza iz "Dile", ima lanac kasapnica, a pre dve-tri godine otvorio je i veliki tržni centar i to – za siromašne. Reč je o prodavnicama u kojima se osnovni proizvodi prodaju po znatno nižim cenama, a otvorene su sedam dana u nedelji, dok na drugim mestima rade samo jednom nedeljno. Erkan je svojim posetiocima ponudio i jeftiniju zabavu, te je u sklopu centra i nekoliko bioskopskih sala. Sve to je u skladu sa njegovom životnom filozofijom  po kojoj je čovek srećan onoliko koliko usreći druge.

Günaydın benim güzel Ülkem #türkiye özledik .

A photo posted by Erkan Petekkaya (@erkanpetekkaya) on Jul 2, 2015 at 10:48pm PDT

Burak Ozčivit, harizmatični Bali-beg iz "Sulejmana", otvorio je restoran koji je postao brend "Bali-beg", a sada se priprema da sa ocem izgradi čitav lanac. Osim toga, ušao je produkcijske vode i osnovao kuću "BRK'S Production" koja je i snimila hit film "Ljubav liči na tebe" u kojem Burak tumači glavnu ulogu uz svoju dragu Fahrije Evdžen.

Tekst: M.R.

Izvor: Lisa