Nakon nešto više od godinu dana pauze, tačnije od završetka Sulejmana Veličanstvenog, Halit Ergenč se vraća na male ekrane. Glumac koji je pokazao raskošan talenat tumačeći sultana Sulejmana nije želeo da snima po svaku cenu, pa je odbio mnoge ponude jer mu se scenariji nisu dopali.

Sada je konačno prihvatio ulogu u seriji čije snimanje počinje u oktobru, a ako se sve bude odvijalo po planu, na male ekrane stiže u decembru ove godine.

PROČITAJTE JOŠ: Sulejman veličanstveni propevao: Halit Ergenč snimio novu pesmu

Doduše, još se ne zna ime serije niti osnovna priča, ali se zato zna da će mu partnerka biti tajanstvena Džansu Dere, SilA iz istoimene serije i Ejšan iz Ezela. I ona se poslednji put pred kamerama pojavila u Sulejmanu Veličanstvenom: igrala je misterioznu robinju Firuze koja je zapretila da iz sultanovog srca istisne Hurem. 

Džansu je inače izjavljivala da će igrati isključivo u serijama koje potpisuju scenaristi Ezela. Tako je prihvatila da sa Muratom Jildirimom, Demirom iz Asi, igra u Emanetu. Međutim, zbog stalnog odlaganja početka snimanja Murat je raskinuo taj ugovor i prihvatio da bude partner Merjem Uzerli.

Tokom te prilično duge pauze lepa Džansu je putovala po svetu i čekala svoj trenutak. Sada se, prema pisanju medija, i ona pridružila mešovitoj arapsko-turskoj produkcijskoj kući 03 Productions. Scenario nije ni pogledala, izbor je prepustila Halitu s kojim je igrala i u filmu „Gorka ljubav“. To je kratko prokomentarisala:

- Ako se Halitu ne svidi priča, ja ne igram. 

A zli jezici tvrde da će to biti veliko iskušenje za Halitovu suprugu Berguzar Korel koja je, navodno, zbog ljubavnih scena Halita i Džansu u Sulejmanu doživela ljubornu krizu. U vezi sa tim pričama oglasila se Berguzar, koja je u to vreme snimala strasne scene sa Kenanom Imirzaliogluom u seriji Karadaji.

- Nema ni reči o ljubomori. Džansu nam je bliska prijateljica, gotovo član porodice.

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa