Viktorija Bekam pridružila se Anđelini Džoli, Emi Votson i Leonardu Di Kapriju i postala 25. septembra 2014. godine UNAIDS-ov ambasador dobre volje.

Na koferenciji u Njujorku poznata dizajnerka je rekla da je počastvovana što će biti ambasador njihove kampanje kao i da će pomoći ženama širom sveta koliko može u borbi protiv virusa HIV.

Viktorija, koja je tog dana propustila otvaranje radnje u Londonu istakla je da će od sada njena dužnost biti da uradi nešto po pitanju zdravlja žena.

“Učinila bih sve za svoju decu i mislim da svaka žena ima pravo da pruži sebi i deci zdravu budućnost”, istakla je gospođa Bekam.

Obučena u teget odelo sa crnim reverom, belom majicom ukrašenom prepoznatljivom crvenom trakicom koja obeležava borbu protiv side, Viktorija je pokazala da osim besprekornog izgleda poseduje i diplomatske sklonosti.

Vest o imenovanju Viktorije za ambasadora dobre volje dolazi nedugo po njenom prikupljanju stotine hiljada britanskih funti za humanitarnu akciju Majke majkama. Kao UNAIDS-ov ambasador Victoria će nastaviti akciju zaustavljanja prenošenja virusa HIV-a s majke na dete.

Izvor: Lisa