Kao neodoljiva Asi iz istoimene serije turska glumica Tuba Bujukustun stekla je međunarodnu slavu, a ovog proleća svoju popularnost stavila je u službu najmlađih kad je prihvatila da se kao Unicefov ambasador dobre volje bori za zaštitu njihovih osnovnih prava. Zato i ne čudi što su fanovi širom sveta odlučili da joj pripreme rođendanski poklon kojim će joj iskazati duboko poštovanje i divljenje, a koji će ostati zabeležen u Ginisovoj knjizi rekorda. 

Reč je o projektu nazvanom “4.000.000 İnsan Tek Sevgi”. Naime širom sveta na 80.000 listova papira formata A4 potpisivaće se njeni obožavaoci, a onda će svi ti potpisi biti objedinjeni u pismo – rođendanski poklon koji će biti uručen Tubi, piše Zehra Čengil, novinarka lista “Akšam”. Glumica koja na Fejsbuku ima više od četiri miliona fanova rođendan je proslavila radno na setu filma “Rüzgarın Hatıraları” koji snima sa suprugom Onurom Sajlakom, s kojim je romansu započela dok su zajedno glumili u seriji “Kradljivac srca”. Par se neočekivano odlučio na zajednički posao jer su zbog dvoipogodišnjih bliznakinja Maje i Toprak do sada radili naizmenično kako bi jedno uvek bilo uz decu.  

Upućeni kažu da je ovim potezom Tuba htela da podigne moral suprugu, jer u poslednje vreme ona niže uspeh za uspehom dok je on ostao u senci. Tako je ona u protekloj sezoni ponovo zablistala u seriji “Kara Para Aşk” u kojoj joj je partner markantni i tajanstveni Engin Akjurek, Kerim iz “Izgubljene časti”. 

M. R.