Posle moždanog udara koji je pretrpeo pre dva dana, slavni glumac Bora Todorović preminuo je 7. jula 2014. godine, prenosi Story.rs.

Poznati glumac je nedavno operisao slepo crevo,  ali mu je posle te operacije pozlilo, pa su lekari konstatovali moždani udar a glumac se od tada nije ni budio iz kome.

Todorović je rođen je 1930. godine u učiteljskoj porodici u Beogradu. Napustio je studije mašinstva i posvetio se studiranju glume. Bio je u klasi sa Ljubom Tadićem, Slobodanom Cicom Perovićem, Markom Todorovićem kod profesora Joza Laurenčića.

Bora je najveći broj pozorišnih uloga ostvario u beogradskom Ateljeu 212, u  kojem je igrao u predstavama: "Arsenik i stare čipke", "Sprovod", "Krmeći kas", "Razvojni put Bore Šnajdera", "Kape dole", "Druga vrata levo", "Mrak i šuma gusta", "Pseće srce", "Radovan III", "Maratonci trče počasni krug", "Čudo u Šarganu", "Audijencija Vernisaž", "Veština", "Povratak".

Međutim, publika će ga sigurno najviše pamtiti po filmskim likovima čije se replike i danas često citiraju.  Dobitnik je brojnih nagrada uključujući Sterijinu, nagradu Ćuran, Zoranov brk, Pavle Vusijić, Gran pri za ulogu u "Profesionalcu" u Kanu.

Brat je slavne Mire Stupice, a otac glumca Srđana Todorovića i glumice Dane Todorović.