Večeras posle aktuelne epizode serije Sila na TV Pink počinje sa emitovanjem nova veoma uspešna serija koja dolazi iz iste radionice koja je napravila i megapopularnu priču o Boranu i Sili.

Radnja priče se baš kao i u ovoj, do sada najuspešnijoj seriji "Sila", dešava na relaciji živopisni Mardin - užurbani Istanbul. Želeći da izbegnu običaje i dug koji imaju prema porodici Šahvar, članovi porodice Azizoglu napuštaju rodno mesto na istoku Turske i započinju novi život u Istanbulu.

Iza sebe su ostavili tradicionalne vrednosti, okrenuvši se modernom svetu. Naslednik ove porodice Hazar Azizoglu, odgajan je po svim pravilima Zapada - izrastao je u modernog čoveka koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa rodnim krajem svojih predaka. Međutim, njegov život potpuno se menja kada sazna da mu je brat ubijen.

Iznenada, priče o krvnoj osveti i surovim običajima nisu više samo bajke koje mu je baka pričala u detinjstva. One sada postaju njegova jedina istina. Naime, za smrt njegovog brata odgovorna je upravo porodcia Šahvar i to je tek početak krvne osvete podstaknute običajima. Obe porodice žele da se tome stane na kraj i saglasne su u oceni da više ni jedan život ne treba da bude izgubljen.

Međutim, postoji samo jedan način da se njihov dogovor konkretizuje. Hazar mora da oženi Zilan, ćerku Azama Šahvara. Mada se u početku protivi ugovorenom braku, pokušavajući da ubedi svoje najbliže da ne treba postupati prema običajima, uskoro shvata da je situacija veoma ozbiljna i da mora da izgovori sudbonosno da osobi koju nikada u životu nije videla.

U seriji "Ljubav na silu" glavnu žensku ulogu tumači turska lepotica Beren Sat poznata iz nekoliko ostvarenja, dok joj je partner turski zavodnik Mahsun Kirmizigul. Tu je i junjakinja "Plača violine" Asli Tandogan, kao i Husein Avni Denjan, Kenan iz serije Kako vreme prolazi.

Izvor: Story.rs