Izložba „Pripitomiti tamu”, koja je već predstavljena u okviru festivala „Krokodil”, biće otvorena 17. juna 2014. godine u Francuskom institutu od 18 sati. Ukoliko ne stignete danas da obiđete izložbu, bez brige jer ona će trajati do 5. jula.

Reč je o petnaest panoa sa crno-belim fotografijama Slađane Stanković, uporedo sa tekstom Silvena Pridoma, francuskog pisca. Dvoje umetnika sreli su se u Beogradu prošle godine i pretvorili svoje utiske u zajednički vizuelno-književni doživljaj. 

Slađana Stanković bavi se fotografijom već 15 godina, a iz Srbije je otišla u Francusku 2002. godine. Od tada živi i radi između Beograda i Pariza. Do sada je uglavnom obrađivala socijalne teme. U Srbiji je fotografisala radnike i rudare koji nastavljaju da rade iako je sve oko njih stalo, romsku decu sa ulice, u Bugarskoj sirotište, a u Parizu svet beskućnika. Redovno je izlagala u Parizu, a u Beogradu u Uličnoj galeriji 2012. i 2013. godine. Ovo je prvi put, posle tih marginalnih svetova, da se bavi svojom intimom.

Silven Pridom je do sada objavio više romana, a najnoviji „Là, avait dit Bahi”, koji govori o sećanjima starog Alžirca iz kojih izviru isečci istorije Alžira pre i posle proglašenja nezavisnosti i koji će uskoro biti objavljen i na srpskom u izdanju „Geopoetike”, dobio je i nagradu „Luj Giju”.