Na pozorišnom festivalu koji će trajati do 3. juna, u selekciji nacionalne drame i pozorišta biće izvedeno još osam predstava, među kojima su "Ožalošćena porodica" Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, "Gospođa Olga", somborskog Narodnog pozorišta i "Gospođa ministarka" Pozorišta Boško Buha u Beogradu, prenosi B92, a piše Tanjug 24, maja 2014. godine.

Za Sterijine nagrade konkurisaće i predstava "Neoplanta" Novosadskog pozorišta, "Bizarno" Narodnog pozorišta u Beogradu i Šabačkog pozorišta, "Princip (Mali mi je ovaj grob)" Šaušpilhausa iz Beča, "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta i "Koštana" Narodnog pozorišta iz Subotice. 

U festivalskom Međunarodnom programu “Krugovi” biće izvedene predstave "Još uvek oluja" Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane, "Everyman Đilas" Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice i "Izbrisani" Prešernovog gledališča iz Kranja. 

Na zatvaranju festivala će Gradsko dramsko kazalište Gavela iz Zagreba, u čast nagrađenih, izvesti predstavu "Zločin i kazna", rađenu po istoimenom romanu Fjodora Dostojevskog, u režiji Zlatka Svibena. 

Na Sterijinom pozorju biće i niz pratećih programa, među kojima su 14. Međunarodni trijenale “Pozorište u fotografskoj umetnosti” i 55. Izložba likovnih radova dece i omladine a u okviruPozorja mladih biće izvedene predstave studenata akademija u regionu. 

Direkcija Sterijinog pozorja ranije je saopštila da će, zbog katastrofalnih poplava u našoj zemlji,programi festivala biti prilagođeni okolnostima i realizovani u korist umetnosti i kulture.