Svečano otvaranje sedmog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma biće organizovano 8. maja 2014. godine u Velikoj dvorani Sava Centra srpskim premijerama dva izuzetna ostvarenja o fascinantnim ličnostima sa ovih prostora koji su veoma uspešne karijere ostvarili u sferi sporta i muzike. 

U sedam dana trajanja festivala biće prikazano čak 34 najboljih ostvarenja recentne dokumentarne filmske produkcije iz celog sveta i iz Srbije. Prvi koji će se predstaviti publici biće film „Fudbalski trener Zoran i afrički tigrovi” reditelja Sema Bensteda iz Velike Britanije. 

Filmovi će biti prikazani u šest programskih celina: Srpski takmičarski program, Međunarodni program, 3D, BELDOCS podržava, Kosovo i Metohija u fokusu, Van konkurencije. Specijalni program biće posvećen obeležavanju stogodišnjice od Prvog svetskog rata.

BELDOCS 2014 održava se u Sava Centru, Domu omladine Beograda, Dvorani kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu Fontana, Cineplexx-u, Domu kulture Studentski grad. 

Festival se završava 14. maja u 21h svečanom ceremonijom dodele nagrada i projekcijom ovogodišnjeg Oskarovca u kategoriji dokumentarnog filma “Dvadeset stopa od zvezda”, Morgana Nevilla.

Nakon završetka festivala u Beogradu najbolji filmovi biće prikazani u okviru turneje BELDOCS EHO u dvadesetak gradova i sela u Srbiji. 

Više o ovom festivalu možete pronaći na linku.