"Last minute" ponude su stvorene za one koji mogu da se brzo spakuju i otputuju na letovanje, a pritom mogu dosta da uštede u odnosu na klasičnu turističku ponudu.

Idealno je, naravno, da imate fleksibilnu situaciju na poslu i da možete da uzmete godišnji odmor kadgod to vama odgovara. Ako ste bili strpljivi i odlagali odlazak na more sve do sada, evo gde vas očekuju tirkizna voda i lepe plaže, po sniženim cenama.

Sitonija

Ako još niste upoznali šarm Halkidija, vreme je za vaš susret sa čarolijom zvanom "tri prsta". Sitonija je jedan od tri poznata poluostrva, a najpopularnije i najveće mesto je Neos Marmaras. Dve plaže su dalje od centra, a važno je da prema tome planirate i svoj smeštaj.

neos marmaras sitonija-min.jpg
Shutterstock  

Na desetak minuta vožnje je Nikiti, a nedaleko i luksuzno odmaralište Porto Karas, veoma lepo za obilazak. Mnogi za "bazu" odaberu upravo Nikiti, u kojem je uređeno dugo šetalište, a kažu i da je zalazak sunca ovde nezaboravan. Od manjih mesta, sve su popularniji Toroni, Porto Kufo, Kalamitsi. Mnogo gostiju odseda i u Sartiju, odakle se odlazi na plaže na jugu Sitonije.

Kušadasi

Nekada malo ribarsko selo, Kušadasi je danas moderno letovalište u kojem vas čeka odličan provod. Ako odete na deset dana, možete gotovo svakog jutra da krenete na neku novu plažu. Ladies Beach je poznata po zlatnom pesku, ali i baru čiji se veći deo nalazi u vodi, pa je uživanje nezaboravno.

kusadasi-min.jpg
Shutterstock  

Downtown Beach, Long Beach, Diamond Beach, Silver Sand Beach, Paradise Beach, Love Beach... tu spisku nije kraj. U Nacionalnom parku se nalazi čak pet malih plaža. Uveče vas čeka šoping i obilazak živopisnog bazara, a od obilazaka planirajte posetite Efes i Pamukale.

Aja Napa

"Glavni grad" Kipra kad je reč o turističkoj ponudi, i Aja Napa je nekad bila samo malo ribarsko selo. Danas se tu slivaju reke turista, a poznato je da žurke traju sve do jutra - naročito na plaži Nissi, najpoznatijoj na ovom delu ostrva. Turisti uživaju i na plaži Makronissos, udaljenoj oko 5 km, a između ove dve plaže krije se u uvali plaža Landa gde možete i da organizujete pravi piknik.

aja napa-min.jpg
Shutterstock  

Idealna za decu i zabavu je plaža Glyki Nero, na kojoj je plićak veoma dugačak. Kristalno čistu vodu imaju i plaže Kermia, Perneri i Vathia Gonia. Za Aja Napu kažu da je "kiparska Ibica", a uživaćete i u najvećem tematskom akvaparku u Evropi kraj plaže Aja Tekla.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Letovanje sa decom Twitter/Minjica80