Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priče iz Srbije

Škola u Batajnici oduševila kreativnom akcijom

Za dobru ideju ne postoje granice, kažu u Osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta", a u prilog tome ide i revija koju su profesori, đaci i roditelji nedavno organizovali predstavivši brojne unikatne šešire koje ...

Izvor: Foto: Nenad Blagojević, privatna arhiva

Revija šešira koja je u Osnovnoj školi Svetislav Golubović Mitraljeta u Batajnici organizovana prvog vikenda u decembru 2013. godine mala je sve što je potrebno za jedno muzičko-scensko delo: učesnike na sceni, scenografa, kostimografa, koreografa, horovođe, inspicijenta i, naravno, reditelja. To je bilo peti put da su svestrani predavači ove škole i deca svih generacija pokazali svoju kreativnost i maštu, dobro se zabavili i dali lep primer drugima kako se složnim timskim radom i najneverovatnije ideje mogu ostvariti.  

Tim povodom u školskoj biblioteci dočekali su nas profesorka matematike Aleksandra Danilović, istorije Ljiljana Komazec, učiteljica Dragana Đurić, profesorka muzičke kulture Vlatka Kostić, matematike Snežana Velimir, bibliotekarka Ingrid Graovac i direktor Stevo Janjanin. Svi oni (kao i profesorka hemije Zorica Aranđelović koja nije bila prisutna) čine okosnicu organizacionog tima, dok je u izradi šešira i osmišljavanju programa same revije učestvovalo još dvadesetak zaposlenih iz škole, kao i brojni sadašnji i bivši đaci sa svojim roditeljima. 

- Svake godine imamo određenu temu, ovoga puta to su bili šeširi - Šešir vazda moderan, a ranije smo imali reviju venčanica - Haljine s ljubavlju, đačke uniforme kroz istoriju, cipele, put oko sveta - priča nam učiteljica Dragana i dodaje da su gotove šešire kupili, a onda ih oblagali i ukrašavali raznim materijalima: perjem, cvetovima, trakama, mašnicama, tilom, džinsom… 

- Sasvim slučajno smo stupili u kontakt sa modnim kreatorom Zvonkom Markovićem koji nam je izašao u susret i napravio dva šešira - objašnjava profesorka muzičkog Vlatka koja je na reviji imala i zapaženi nastup. 

- Za tačku sam od jednog roditelja pozajmila barske stolice pa smo kompletno dočarali scenografiju tridesetih godina sa šeširima i kravatama u stilu a la Greta Garbo. Inspiracija nam dolazi u sekundi - priča nam dok bira šešir sa kojim će se slikati za naš časopis. 

Na sledećoj strani pogledajte šta o ovom kreativnom projektu kaže direktor škole Stevo Janjanin.

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...