Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NIKOME BOG NIJE DAO SVE": Mirjana Bobić Mojsilović - Poenta je biti srećan

Žene koje su obeležile istoriju na dubok, revolucionaran način, i danas inspirišu svojim delima, požrtvovanjem i hrabrošću. Magazin "Lepa&Srećna" u martu donosi specijal o 31 uspešnoj ženi iz istorije i savremenog doba, a danas predstavljamo Mirjanu Bobić Mojsilović.

 MBM copyright by Vukica Mikača.jpg Izvor: Vukica Mikača

Poznata spisateljica i novinarka oduvek je uverena da svetlost pobeđuje tamu i da sreću čine male stvari. Njen najbolji antidepresiv je stvaranje, čak i ako kreativnost ponekad mora sama da prizove.

"Jedino merilo uspeha jeste da li ste zadovoljni u sopstvenoj koži. Odavno sam shvatila da nije poenta u težnji da se bude pobednik, nego da se bude srećan. Poznata je moja maksima: Nije važno biti u pravu, važno je biti srećan. Eto, mogu reći da sam uspešna – po tome. I da uspevam da živim radeći ono što volim. Za mene, ne postoji ništa veće od toga. Važne su male stvari – zavoleti svako svoje nemanje i od toga napraviti nešto, jer nikome Bog nije dao sve. Onaj ko sačuva dete u sebi, ko uspe da se malkice igra, ko odustane od megalomanije vlastitog ega, taj ima čemu da se nada. Rad me je učinio uspešnom, a ne san o uspehu. Nisam nikada maštala o tome da mi knjige postanu bestseleri, nego samo o tome da nekada ne osetim uzaludnost svega pod kapom nebeskom. I zato slikam, pišem romane, pesme, putujem sa svojim predstavama, jednom rečju – izmišljam život. Moj najnoviji moto glasi: Stvarnost nije dovoljna!"

Tekst: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije