Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KADA RADITE ONO ŠTO VOLITE, RAD JE UŽIVANJE: Tanja Pustinja Nikolić, dar koji inspiriše

Poznata kao “Tanya design”, ova dizajnerka enterijera rođena je u Beogradu 1963. godine, gde je završila Ekonomski fakultet, smer za spoljnu trgovinu i turizam.

 Tanja Nikolić Izvor: Foto: Tania Polish

Nakon nekoliko godina rada u struci, odlučila je da započne novu životnu avanturu i sa svojom porodicom se seli u Moskvu, a potom i na Kipar gde je provela čitavih 25 godina. Provela je nekoliko godina i u Londonu.

Ljubav prema uređenju enterijera vodi Tatjaninu karijeru u drugom pravcu i 2011. godine, završila je KLC za dizajn u Londonu i počela profesionalno da se bavi ovim poslom. Od tada, njen potpis “Tanya design” krase mnogobrojni uspešno završeni projekti u Kipru, Rusiji, Velikoj Britaniji, ali i u Crnoj Gori gde sada provodi najviše vremena.

Tanjin najveći izazov i inspiracija su stari napušteni objekti koje obnavlja i vraća u život. U Crnoj Gori, tačnije u Gornjoj Lastvi iznad Tivta, posvetila se renoviranju starih ambijentalnih kuća iz 19. veka. Kroz taj proces, Tatjana se vraća u prošlost i podseća na nekadašnji način života, što je čini još više motivisanom da stvara.

Na pitanje kako je biti žena u muškom svetu gradjevinara i majstora i da li to predstavlja neki izazov, Tatjana odgovara da to nikada nije bio problem za nju. Srećna je što saradjuje sa pozitivnim, nasmejanim ljudima, a one druge brzo razoruža prijatnom i opuštenom atmosferom kojom pristupa svakom projektu. Ona veruje da je tajna uspeha u jednostavnosti, iskrenosti i ljubavi prema materijalu. Kada radite ono što volite, rad je uživanje.

Tatjana Pustinja Nikolić je primer preduzetnice koja je svoj talenat i ljubav prema dizajnu enterijera pretvorila u uspešnu karijeru. Njena posvećenost inspirise i dokazuje da se iz starog i napuštenog može stvoriti nešto novo, lepo i funkcionalno.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije