Nesvakidašnja životna priča košarkašice Nataše Kovačević Stojaković, koja se uprkos amputaciji noge vratila na parket, a onda krajem prošle godine postala majka devojčiće Sofije, naučila nas je da u životu ništa nije nemoguće i da poraz ne postoji:

"Koliko god da je situacija teška, koliko god se osećali loše ili se jednostavno nalazili u periodu kada vam ništa ne ide od ruke, osmeh je najbolje rešenje. Po prirodi sam vedra i hiperaktivna, a ono što sam naučila iz ovog iskustva jeste da je to najbolji recept za prevazilaženje svih prepreka. Nije uvek lako zadržati osmeh na licu, ali uz pravu podršku i pravu motivaciju, sve je moguće. Šta god da vam se desi u životu, ništa nije toliko strašno da ne možete nastaviti dalje, jer svi znamo da je život samo jedan i da nema reprizu. Ja sam jednostavno rešila da podignem glavu i s osmehom nastavim svoj život."

"Sve je stvar čovekove psihologije i zaista je sve u glavi, bitna je samo vera u sebe. Ljudi obično i ne znaju koliko su jaki i šta sve mogu da izdrže, dok ih život ne stavi u neku tešku situaciju. Nesreća koja mi se dogodila samo mi je pokazala od čega sam sazdana, ojačala me je i na neki način ubrzala moje odrastanje. Hrabrost je kada čovek pokuša da pobedi sopstvene strahove. Za sebe ne mislim da sam preterano jaka, jednostavno me je život stavio u takvu situaciju. Svako od nas poseduje snagu i sposobnost da prebrodi svaku životnu prepreku. Treba samo pronaći pravu motivaciju za to i onda granice ne postoje. Moj tvrdoglavi karakter jednostavno je takav - ako nešto zacrtam, više nema povlačenja, već svim silama idem napred!"

Tekst: Lepa&Srećna